Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

5 redenen waarom jij nú een bucketlist wilt maken

happy-smiling-woman-looks-out-from-window-traveling-by-train-on-most-picturesque-train-road-in-sri-lanka.jpg

Wat staat er op nog op jouw bucketlist? Wat wil je nog écht doen in je leven? Parachutespringen, een mooie reis maken of misschien leren paardrijden? Door ze op papier te zetten worden deze wensen misschien wel sneller werkelijkheid…

Margriet samen met UNICEF

Een bucketlist is er voor iedereen. Een lijst met dromen die je graag zou willen afstrepen, en waarom zou je niet nu beginnen?

Je zet je doelen op een rij

Door een bucketlist te maken, denk je na over je doelen in het leven. Misschien ambieer je wel een hogere functie op je werk, wil je graag emigreren of zou je nog graag een taartenwinkel willen beginnen. Probeer die doelen zo realistisch mogelijk te maken, maar vergeet niet, dromen mag!

Je wordt er blij van

Alleen al nadenken over wat je allemaal nog wilt doen, maakt je blij. Wil je nog graag op wereldreis? Denk na over de stranden, landschappen en steden die je nog wilt gaan bezoeken, dan krijg je toch meteen zin om dat ticket te gaan boeken?

Het geeft je motivatie

Hang je bucketlist op in je huis en kijk er naar. Als je je rot voelt of juist heel blij bent, kijk dan naar wat je allemaal nog wilt en gaat bereiken in je leven. Dit geeft je niet alleen motivatie voor wat er op je lijst staat, maar ook voor je dagelijkse bezigheden. Wedden dat jij zingend die vaatwasser inruimt?

Een bucketlist is oneindig

Een bucketlist is nooit af, er kan altijd nog wat bij. Besluit je vandaag om morgen een tatoeage te laten zetten? Zet het op je bucketlist, want wat ook fijn is aan lijstjes, is taken afstrepen. The sky is the limit!

Iets bijzonders nalaten

Een bucketlist is meer dan een lijst materiële wensen. Het gaat juist ook over wat je nog wilt meemaken. Over hoe je je tijd wilt besteden en met wie. ‘Nog iets goeds doen voor een ander’ is daarom ook een wens die veel mensen op hun bucketlist zetten. Misschien omdat we ons, hoe ouder we worden, steeds meer realiseren dat ons leven een optelsom is van kansen en ervaringen. De kansen die we hebben gekregen als kind, maken hét verschil in je leven – net als waar je wieg staat. Daar willen veel mensen iets voor ‘terugdoen’, omdat ze ieder kind een goede toekomst gunnen. Herkenbaar? Ontdek dan hier hoe je zelf iets bijzonder kunt nalaten.


Ook interessant