Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

5 manieren om van jezelf te houden

young-woman-having-fun-and-blowing-bubbles-outdoors.jpg

Een belangrijke voorwaarde voor een goede liefdesrelatie is van jezelf houden. Dat wil zeggen: aan je eigen behoeften tegemoetkomen en goed voor jezelf zorgen. Makkelijker gezegd dan gedaan? Hierbij 5 manieren!

Positief denken

Houden van jezelf begint bij liefdevol over jezelf denken en praten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met je eigen mantra. Een mantra is een zin die je hardop uitspreekt voor jezelf waarbij je aanhoudend om en om twee keer met je vuist in je andere hand klopt. Die handeling heeft iets te maken met je hersenactiviteit, waardoor je je mantra beter in je opneemt. Zeg bijvoorbeeld: ik hou van mezelf en accepteer mezelf. Ik ben een geweldige en bijzondere vrouw, ook als het even niet zo voelt. Met de mantra kun je jezelf opladen. Als je dit vaak doet, ga je steeds positiever over jezelf denken.

Voor je lichaam zorgen

Een ander belangrijk punt in het van jezelf houden is goed voor je lichaam zorgen. Dat kun je op heel veel manieren doen. Gun jezelf de tijd om lekker naar de sauna te gaan, boek een massage of vraag iemand in je omgeving om je te masseren. Masseer je eigen voeten en/of handen, neem een schoonheidsbehandeling of geef jezelf een schoonheidsbehandeling. Kleed je mooi aan, zet je haar in de krul, lak je nagels. Neem RUST,  ga uitgebreid in bad. Smeer je na het douchen in met een fijne bodycrème. Ga sporten, dansen, wandelen met je blote voeten in het gras en noem maar op. Je kunt zelf vast nog veel meer dingen bedenken die jij fijn vindt voor je lijf.

Gezond koken

Houden van jezelf en je lichaam betekent ook zorgen voor de binnenkant van je lichaam. Wat stop je erin? Neem je de tijd om gezond en vers voor jezelf te koken? Investeer je in gezonde voeding? Besluit bijvoorbeeld om te stoppen met het eten van kant-en-klaarvoedsel of koken uit pakjes, Daar zitten allerlei toevoegingen in die je niet in je lijf wilt hebben.

Een fijne omgeving creëren

Houden van jezelf is ook het jezelf gunnen om in een mooie en fijne omgeving te leven. Maak het huis gezellig, koop iets nieuws of ga lekker opruimen. Je zult zien dat je er steeds van geniet als je iets verandert aan je interieur.

Tijd voor jezelf nemen

Hou van jezelf en maak tijd voor jezelf. Investeer in jezelf door leuke dingen te doen, fijne mensen te ontmoeten, doe dingen van je ‘bucket list’. Regel oppas voor je kinderen. Stap uit je comfortzone en ervaar en onderzoek. Neem die buikdansles waar je eerder nooit tijd voor hebt gemaakt. Investeer in je persoonlijke groei. Jij bent het waard. Gun jezelf een leven waarin je van jezelf houdt, kunt stralen en groeien. Neem de tijd: het hoeft niet allemaal vandaag of morgen. Elke stap die je neemt, hoe klein ook, is een waardevolle stap naar wat je ook maar wilt.

Geschreven door Patricia Jonker. Meer blogs over vrouwendracht van je op haar blog Vrouwenpower.

Meer inspiratie vind je op 365dagensuccesvol.

quote

Ook interessant