Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

5 manieren om te ontspannen

manieren-om-te-ontspannen.png

Een dagje wellness, een rustgevende meditatie of gewoon een boek lezen. Als je af en toe wordt opgeslokt door te veel dagelijkse drukte zijn er gelukkig heel veel manieren om even te ontspannen.

Ga de natuur in

Is je mentale of fysieke accu toe aan een oplader? Ga de natuur in! Je hoort en ziet allerlei vogels en er is grote kans dat je verrast wordt door meer natuurlijk schoon. Maak bijvoorbeeld een mooie fietsdocht door de Brabantse Kempen. Door uitgestrekte bossen en heidevelden fiets je naar gezellige Brabantse Kempendorpen en verken je de grens tussen Nederland en België. Ook mooi zijn de duinen in Noord-Holland. De zilte lucht in je neus, de wind door je haren en ’s avonds die heerlijke zeegeur op je huid. Als je dán nog niet ontspannen bent…

Download hier speciale Margriet-fietsroutes.

Instant geluk, gewoon thuis

Om te ontspannen hoef je niet altijd de deur uit. Kruip bijvoorbeeld lekker op de bank met een boek. Uit onderzoek van de universiteit van Sussex blijkt dat lezen de beste manier is om te ontspannen. Dit geldt ook voor het zingen van een liedje. Onderzoek van de universiteiten Harvard en Yale wijst uit dat zingen goed is voor het hart en de psychische gezondheid. Om lekker in je vel te zitten helpt de juiste ademhaling. De beste manier is de buikademhaling. Tip: oefen deze dagelijks, liefst meerder keren per dag.

Dagje naar de sauna

Ook een goede plek om op te laden is de sauna. Je bent er niet alleen even uit, het is ook nog eens goed voor lichaam en geest. Het bloed wordt namelijk van veel zuurstof voorzien en de snellere doorbloeding heeft een goede invloed op alle organen, waaronder de hersenen. Je voelt je hierdoor geestelijk fit en vol energie.

Yogahouding

Ben je op zoek naar evenwicht tussen lichaam en geest en wil je meer ontspannen? De ‘benen tegen de muur’-yogahouding verlicht stress, bestrijdt slapeloosheid, kalmeert vermoeide benen en is een oppepper voor een vermoeid lichaam en een vermoeide geest. Bekijk hier de video hoe je deze oefening doet.

Plan een weekendje weg

Soms moet je jezelf dwingen om rust te nemen. Heb je daar moeite mee? Prik dan een datum in je agenda en boek een weekendje weg met je partner of een goede vriendin. Als de datum eenmaal nadert, kun je er niet meer onderuit. Door even op een andere locatie te zijn, kun je beter loslaten én beter ontspannen. Je wordt afgeleid door nieuwe prikkels en komt met nieuwe energie (en wie weet nieuwe ideeën) weer terug.

Wat is jouw ultieme tip om te ontspannen? 

Ook interessant