Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

5 geheimen van gelukkig zijn

14919236_l.jpg

Natuurlijk ben je niet altijd vrolijk. Talloze gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op je gevoel van geluk. Positief blijven denken kan dan een hele opgave zijn. Maar, het kán wel! 

Positief blijven is mogelijk als je dagelijks oefent in het positief zijn. Maar hoe doe je dat dan? Margriet zet de 5 geheimen van gelukkig zijn en blijven op een rijtje.

1. Maak van gelukkig zijn een gewoonte

Als je gelukkig bent, voel je je zelfverzekerd, betekenisvol en jezelf. Mensen die oprecht gelukkig zijn, zijn gezonder, aardiger en hebben betere relaties met zowel vrienden als met hun geliefde. Je kunt je hersens trainen en een gewoonte maken van positief zijn door in elke situatie het goede te zien.

2. Leer te accepteren of laat het los

Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je realistisch blijft, lukt het je! Ga na in hoeverre je iets kunt veranderen aan een situatie. Bij simpele dingen als bijvoorbeeld het feit dat je beste vriendin ver weg woont en je haar niet dagelijks kunt zien, zit er niets anders op dan dat accepteren. Maar ben je eenzaam omdat je weinig vrienden hebt, dan zou je je kunnen afvragen of  je je misschien anders moet gedragen op sociaal gebied.

Loslaten is anders. Als je loslaat betekent het dat je iets je niet langer laat beïnvloeden. Je draagt het voor altijd bij je, maar je bent er niet meer mee bezig. Natuurlijk hoef je niet meteen los te laten; het is normaal om te balen als iets niet kan of lukt. Maar je wordt er niet vrolijker van om steeds iets te blijven willen waarvan je weet dat het niet kan. Bovendien is het heel vermoeiend. Als je er geen energie meer aan besteedt, word je meer ontspannen en meteen een stuk gelukkiger.

3. Stel niets uit

Als je dingen uitstelt, betekent dat eigenlijk dat je zelf de dingen die je wilt niet belangrijk vindt. Denk van nu af aan, voordat je iets uitstelt, aan de belangrijkste reden waarom je iets zo graag wilde doen. Mensen die gelukkig zijn en blijven stellen nooit dingen uit, maar vinden de inspiratie en passie om hun actie altijd uit te voeren.

4. Stop met vergelijken

Het is niet makkelijk, maar doe het toch maar: vergelijk jezelf niet langer met anderen. Je moet denken ‘ik ben perfect’, ook al ben je het daar vaak niet mee eens. Er is namelijk maar één jij. Niemand kan daar beter in zijn. Dus hou van en wees blij met jezelf. Daarna kun je pas toestaan dat je blij wordt van anderen.

Je kunt jezelf wel met jezelf vergelijken. Kijk op welke punten je beter bent geworden in de laatste jaren of denk na over hoe je je zelf wilt zien over een aantal jaar. Op deze manier weet je waaraan je kunt werken. Dit geeft je een goed gevoel.

5. Doe wat je droomt

Met op de bank zitten, visualiseren en een beetje op internet rondneuzen, zul je niets bereiken. Je dromen waarmaken is geen passief proces, je moet ervoor werken. Gelukkige mensen nemen actie zodra ze inspiratie krijgen en nemen sneller initiatief omdat ze weten wat ze willen.

En omdat wij ook gelukkig worden van mooie quotes, hieronder onze 7 favorieten. Blader ze snel door!

 

Ook interessant