Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

40+ en weer naar school? 5 motivatie-tips!

werk2.png

Bijscholing, een carrièreswitch, ontslag of puur uit interesse: veel 40-plussers duiken weer de schoolbanken in. Vaak is de drempel toch wat hoog. Lezeressen Anita, Yvonne en Christien hebben de sprong gewaagd en vertellen hun inspirerende verhaal en positieve ervaringen in Margriet 36. Hier delen ze vast wat tips om jou wellicht ook over de streep te trekken! 

Budget

Meestal is er (financieel) meer mogelijk dan je denkt! Praat met mensen die een (zelfde soort) opleiding hebben gedaan om te horen hoe zij dit hebben geregeld. Ga je voor bijscholing? Vaak heeft je werkgever budget hiervoor (zo niet: durf je plan er alsnog doorheen te ‘duwen’; er is altijd meer ruimte dan je denkt!). In de WW? Ook het UWV heeft een opleidingsbudget. Tot slot: bekijk wat fiscaal aftrekbaar is.

Supporters

Onderschat het belang van steun uit je omgeving niet. Een opleiding naast je werk doen is leuk, maar ook zwaar. Zowel praktische als emotionele steun: onontbeerlijk!

Voor jezelf

Twijfel je? Besef de lol, eigenwaarde en energie die je uit de studie zult halen.

Keuzes maken

Besef dat studeren ook betekent dat je keuzes moet maken. Je gaat op andere (sociale) vlakken inleveren. Maar als je écht gemotiveerd bent, zul je dit meestal zonder morren doen.

Let’s go!

Eenmaal begonnen? Houd je spullen op orde, maak gebruik van de interactiemogelijkheden met medestudenten (forum, appgroep, etc.). Zorg dat je niet achterloopt qua studiestof (funest voor motivatie) maar wees ook reëel in wat mogelijk is; je hoeft geen tienen te halen!


M36 CoverV2Dit en hun verhaal lees je in Margriet 36.
 Deze ligt vrijdag in de winkel en is online te bestellen.

Ook interessant