Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

4 x waargebeurde verhalen die je gezien moet hebben

ywor59e6qtfo_selected_wide_1200.jpg

 – In samenwerking met National Gheographic 

Ken je het gevoel dat, wanneer je een waargebeurde film of serie volgt, het verhaal veel meer impact heeft? Reserveer de tv alvast maar voor de aankomende avonden. We tippen vier waargebeurde verhalen die je écht raken.

Klassieker: All the Presidents Men (1976)
Twee jaar nadat Nixon aftrad als president van de Verenigde Staten verscheen de verfilming van het gelijknamige boek. We volgen het onderzoek van de ambitieuze journalisten Carl Bernstein (Dustin Hoffman) en Bob Woodward (Robert Redford) na de mislukte inbraak in het Watergate-gebouw. Een anonieme bron met de bijnaam Deep Throat helpt de journalisten. Al gauw wordt duidelijk dat ze te maken hebben met een groot politiek schandaal.

Feel good: Intouchables (2011)
Deze prachtige Franse film is gebaseerd op het autobiografische boek ‘Le Second Souffle’ van Philippe Pozzo di Borgo. Het vertelt over zijn leven, waarbij hij als vrijwel geheel verlamde man van middelbare leeftijd hulp nodig heeft van Driss, een jonge ex-delinquent uit een buitenwijk van Parijs. Na een stroeve eerste kennismaking ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

IJzersterk: Argo (2012)
Met Argo laat Ben Affleck als regisseur zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan acteren. Argo is een ijzersterk politiek verhaal over de gijzeling van Amerikaans ambassadepersoneel ten tijde van de Iraanse revolutie van 1979. Een CIA-agent weet door middel van een vindingrijk plan zes gegijzelden het land uit te krijgen. De film werd overladen met Oscars, waaronder die voor beste film.

Kijktip: THE LONG ROAD HOME (2017)
De nieuwe dramaserie ‘THE LONG ROAD HOME’ van National Geographic vertelt het waargebeurde verhaal over de oorlog in Irak. Het zoomt in op de genadeloze hinderlaag waar een divisie Amerikaanse soldaten op 4 april 2004 in terecht komt bij Sadr City, Baghdad. De serie maakt je op een aangrijpende manier deelgenoot van wat zich daadwerkelijk heeft afgespeeld tijdens deze ‘Zwarte Zondag’ en wat dit voor zowel de soldaten als het thuisfront betekende. ‘THE LONG ROAD HOME’ gaat op zondag 5 november om 21.30 uur van start op National Geographic met een dubbele aflevering.

National Geographic

 

Ook interessant