Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

4 tips om meer uit de kerstwandeling te halen

kerstwandeling.png

Na een gezellige en uitgebreide kerstbrunch is het heerlijk om met z’n allen naar buiten te gaan. Niet alleen is het gezond, een kerstwandeling zet ook je hersenen aan het werk. Laat je zintuigen prikkelen!

Waar word je door geraakt?

Kijk bewust naar wat mooi is om je heen. Zeker in de winter, als je alles al snel grauw dreigt te vinden, is dat een goede oefening die je ook samen kunt doen. Het kan een prachtige wolk zijn, een schattig roodborstje of een kronkelend paadje. Waar worden jullie door geraakt?

Natuur ontcijferen

Ook een oefening om samen te doen is de boodschap van de natuur ontcijferen. Wat zie je om je heen dat je aantrekkelijk vindt, en wat zegt dat over jou. Ben je bijvoorbeeld net zo sterk als die grote eik, zo vrolijk als een dat dansende blaadje in de lucht of zo helder als het stromende water in het beekje? Een mooi uitgangspunt voor een gesprek.

Zet je zintuigen in

Haal jezelf en je gesprekspartner terug naar het hier en nu door al je zintuigen in te zetten. ‘Merk je ook dat we nu opeens op een andere ondergrond lopen?’ ‘Hoor je ook het ruisen van de wind?’ Zo maak je van de wandeling een meditatieve ervaring. Dat is ook een goede afleiding voor als het gesprek je even te veel wordt of je liever naar een ander onderwerp overschakelt.

Doe de ‘carrousel

Wandel je met een grote groep, stel dan voor om ‘de carrousel’ te doen. Loop zo veel mogelijk in tweetallen en laat na vijf minuten degene die aan je linkerkant loopt naar voren schuiven, zodat er nieuwe koppels ontstaan. Kies een gespreksthema, bijvoorbeeld ‘wat is jouw wens voor 2015’? Zo spreek je iedereen eens op een andere manier.

M51-covertjeMeer informatie

Wil je weten hoe gezond een kerstwandeling echt is? In Margriet 51 lees je het. Bestel dit nummer via Tijdschrift365.nl.

 

Ook interessant