Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

4 x ijsrecept

Ingrediënten

voor 4-6 lolly’s

– 75 g blauwe bessen
– 25 g kristalsuiker
– 1 el citroensap
– 250 ml Turkse yoghurt (10% vet)
– 2 el honing

Bereiding

Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel afkoelen en pureer het. Meng de yoghurt en de honing in een kom. Roer daarna het yoghurtmengsel en de blauwebessenpuree luchtig door elkaar en schep het in de ijsvormen. Laat die ongeveer 1 uur in de vriezer staan of tot het ijs enigszins opgestijfd is; steek daarna de stokjes erin. Laat nog 3-4 uur in de vriezer staan. Serveer meteen of doe ze in een plastic doos met een deksel en bewaar ze in de vriezer.

 

wk-laagjesijs

Laagjesijs

Ingrediënten

voor het aardbeienijs

200 g aardbeien, in plakjes

150 g witte basterdsuiker

voor het sinaasappelijs

100 ml sinaasappelsiroop

 Bereiding

Pureer de aardbeien met 200 ml water en de suiker met een staafmixer. Meng de sinaasappelsiroop met 300 ml water. Vul de helft van acht kleine bekertjes met een inhoud van 100 ml met de aardbeiensiroop en de andere met sinaasappelsiroop. Zet minstens 30 min. in de vriezer of totdat het mengsel stevig genoeg is om er lepeltjes (of ijsstokjes) in te zetten. Haal de ijsjes na 1 uur uit de vriezer en vul aan met de andere siroop. Laat in nog minstens 3-4 uur door en door bevriezen.

Bereidingstijd: 10 min. + 4 uur vriestijd

waterijsjes

Waterijsjes met sharonfruit en kiwi

In het recept wordt uitgegaan van geschild fruit.

Ingrediënten
1 sharonfruit
2 kiwi’s
2 dl grenadine limonadesiroop

Bereiding

-Snijd het sharonfruit horizontaal (dus in gelijke richting met de bovenkant) in plakken van ½ cm dik.
-Maak de plakken op maat voor de ijsvormpjes met een stekertje.
-Snijd de kiwi’s ook in plakken van ½ cm dik.
-Verdeel de fruitplakken over ijsvormpjes.
-Meng de limonadesiroop met 1 dl water en verdeel over de ijsvormpjes.
-Sluit de vormpjes af met de dekselhouders, steek er stokjes in en zet ze in de vriezer.
-Laat de ijsjes in 3 uur bevriezen.

Bereidingstijd: 10 min. + 3 uur vriestijd

Tip: wrijf de vormpjes aan de buitenkant even in met de handen of met een warme theedoek. Zo kun je de ijsjes er gemakkelijk uit halen.

M33citroensorbetijs-SF00323325

Citroensorbetijs (6 stuks)

Ingrediënten

– 2 biologische citroenen
– 60 g suiker
– 250 ml witte wijn of plat mineraalwater
– 1 eiwit

Bereiding

– Rasp van één van de citroenen de schil dun af en pers beide citroenen uit.
– Breng de rasp met de suiker en de wijn aan de kook en blijf roeren tot de suiker oplost.
– Draai het gas uit en laat nog 5 min. trekken.
– Laat afkoelen en wrijf het mengsel door een zeef.
– Sla het eiwit half stijf.
– Roer het citroensap door het wijnmengsel en spatel het eiwit erdoor.
– Verdeel het mengsel over vormpjes of kleine bekertjes en zet ruim 1 uur in de vriezer.
– Steek er dan stokjes in en laat in nog 3-4 uur helemaal bevriezen.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 3-4 uur vriestijd.

Ook interessant