Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

3x de leukste bakrecepten om te maken met je kleinkind(eren)

top-view-of-little-girl-preparing-baking-cookies.jpg

Komt je kleinkind een middagje bij je op bezoek? Of staat er misschien een logeerpartijtje op de planning? Lekker naar de speeltuin, samen fietsen of gewoon lekker binnen koekjes bakken. Perfect voor druilerig weer of als je zin hebt in iets lekkers. Bakken maar!

Margriet samen met Ouders van Nu

Grootouderschap

Word je bijna oma en kijk jij ook zo uit naar het aankomend grootouderschap of ben je al gezegend met een paar kleinkinderen en heb je gewoon zin om nog meer alles te lezen en heb je gewoon zin om alles te lezen over het hebben van kleinkinderen? Dan is www.oudersvannu.nl/grootouders de plek voor jou.

Koekjes bakken

Lekker voor bij de thee: koekjes! Zorg ervoor dat je leuke uitsteekvormpjes en versiering in huis hebt. Zo kun je lekker kneden, koekjes maken, bakken en versieren. Plezier gegarandeerd!

Ingrediënten

* 250 gram bloem
* 200 gram suiker
* 200 gram boter
* 1 zakje vanillesuiker
* snufje zout
* versiersels

Bereiding

Zeef de bloem en snijd de boter in stukjes.

Meng dit met de suiker, vanillesuiker en het zout in een grote kom.

Kneed er een samenhangend deeg van en zet minimaal 30 minuten in de koelkast, zorg ervoor dat het afgedekt is.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit, ongeveer een halve cm dik.

Maak met de uitsteekvormpjes leuke figuurtjes van het deeg en leg ze op de bakplaat, zorg ervoor dat er ongeveer 2 cm afstand tussen de koekjes zit.

Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.
Laat de koekjes afkoelen en versieren maar!

Mini appelflappen

Heerlijk, appelflappen. Vooral als ze nog warm zijn. Deze mini’s hebben het perfecte formaat voor je kleinkinderen (en voor jou).

Ingrediënten

*4 plakjes bladerdeeg
*1 appel, geschild en in kleine stukjes
*1 eetlepel rozijnen
*scheutje citroensap
*1/2 eetlepel basterdsuiker
*1/2 theelepel kaneel
*1 ei
* kristalsuiker voor de topping

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden

Snijd de appel in klein stukjes en meng het met de rozijnen, basterdsuiker en de kaneel. Roer goed door elkaar.

Kluts het ei in een bakje.

Snijd het bladerdeeg diagonaal door, in driehoekjes. Leg op de ene helft van het driehoekje een klein lepeltje vulling. Sla de andere helft eroverheen en maak de randjes dicht met een vork.

Bestrijk de puntjes met het eimengsel en bestrooi ze vervolgens nog met wat suiker.

Bedek een bakplaat met bakpapier en zet de appelflapjes erop. Bak in zo’n 15 minuten gaar en laat ze even afkoelen.

Hartige muffins

Is jouw kleinkind niet zo’n zoetekauw en houdt meer van hartig? Dan zijn deze hartige muffins perfect om te maken.

Ingrediënten 

*225 gram bloem
*1 zakje bakpoeder
*250 ml melk
*50 gr gesmolten boter
*2 eieren
*80 gram geraspte kaas (jong belegen)
*80 gram zongedroogde tomaatjes
*80 gram ham of salami
*Zout, peper en kruiden naar wens, zoals Italiaanse kruiden
*1 groot blikje tomatenpuree

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat je een bakblik in huis hebt waar 12 muffins in passen. Plaats in de vormpjes in het bakblik een bakpapiertje voor muffins.

Doe de melk, boter en de eieren samen in een mengkop en klop dit tot een egaal mengsel.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel en roer tot een glad beslag.

Snijd ondertussen de salami en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng dit samen met het beslag en de geraspte kaas. Voeg nog wat zout, peper en kruiden naar smaak toe.

Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag. Daarna schep je met een theelepel op elke muffin wat tomatenpuree.

Gebruik een satéprikker om de tomaten puree door het beslag aan de bovenkant te verdelen. Maak de muffins af door nog wat geraspte kaas eroverheen te strooien.

Zet het bakblik in de oven en bak de mini pizza muffins gaar in ongeveer 18 minuten goudbruin. Laat de muffins even afkoelen als ze klaar zijn.

Veel bakplezier!

Bron: Opaenoma.nl
Beeld: iStock

Ook interessant