Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

3 Leuke ideeën voor als je geen tuin of groene vingers hebt

tuinieren.png

Zin om zaadjes te planten, in de aarde te wroeten en planten te verpotten? Geef toe aan de lentekriebels met deze leuke ideeën om je inner hovenier aan het werk te zetten, ook als je geen groene vingers hebt. Of geen tuin of plantenbak.

Deze drie dingen heb je vast al in huis en helpen je een handje op weg.

Fles wijn voor het bewateren van de plant

Heb je een kamerplant van groot formaat in huis staan? Door een wijnfles mét draaidop te vullen met water en deze ondersteboven – dus met de opening naar beneden – in de aarde te planten, drinkt de plant in zijn eigen tempo. Sla vooraf met een hamer een spijkertje door de draaidop, zodat het water er niet uit gutst. Handig: zo hoef je niet met een gieter in de weer en te onthouden wanneer je de plant voor het laatst water hebt gegeven.

Een ijshoorntje als plantenpot

Kinderen thuis en een pak ijshoorntjes in huis? Een simpele do it yourself: vul het hoorntje met aarde en plant hierin wat zaadjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van basilicum of munt? Een pluspunt: het hoorntje is biologisch afbreekbaar.

Verticaal tuintje

Lijkt een moes- of kruidentuin je wel wat, maar woon je tweehoog-achter met alleen een balkon? Dan biedt een hangende schoenenopberger uitkomst! Je koopt er al eentje voor 6 euro bij Ikea, met zestien vakjes voor even zoveel planten. Het zelfgemaakte tuintje neemt geen ruimte in beslag, aangezien je ‘m ophangt. Zo ga je te werk: prik een paar kleine gaatjes in de onderkant van elk vakje en vul de vakjes met aarde en een plantje. Ook ideaal: wanneer je de bovenste rij water geeft, druppelt het overtollige water vanzelf door naar de plantjes eronder.

Bekijk ook:

Zo haal je het voorjaar in huis!

Lees ook:

Bron | Realsimple

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant