Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Fijn vooruitzicht: ‘Kabinet wil terrassen en winkels op 21 april openen’

fijn-vooruitzicht-kabinet-wil-terrassen-en-winkels-op-21-april-openen.jpg

Mogen we binnenkort weer winkelen zonder afspraak en dan een wijntje drinken op het terras? Mogelijk wel: het kabinet werkt aan een plan waarin de terrassen en niet-essentiële winkels vanaf woensdag 21 april weer open zouden kunnen. Ook de avondklok zou tegen die tijd weer opgeheven kunnen worden.

Dat bevestigen Haagse bronnen aan verschillende nieuwsmedia, na berichtgeving van RTL Nieuws.

Versoepelingsplan

Het kabinet werkt volgens deze bronnen aan een gefaseerd versoepelingsplan, zodat we tegen de zomer weer relatief zonder restricties kunnen leven. Bovenaan de lijst staan het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen, samen met het schrappen van de avondklok en verdere heropening van de niet-essentiële winkels. Ook de bezoekrestricties thuis gaan mogelijk overboord. Je zou dan dus weer meer bezoekers mogen ontvangen en ook ’s avonds op visite kunnen gaan.

Op een terrasje zitten is iets wat we in oktober van vorig jaar voor het laatst konden doen, en hoewel we sinds maart weer mogen winkelen op afspraak zijn de niet-essentiële winkels sinds december niet ‘gewoon’ open geweest. Of al deze versoepelingen tegelijk per 21 april ingaan, is nog onduidelijk. Het lijkt wel het streven te zijn, maar hangt af van wat de experts zeggen tijdens het overleg.

Lees ook:
Weer naar musea, theaters en dierentuinen: kabinet start met toegangstesten

Niet te vroeg juichen

Toch kunnen we nog niet te vroeg juichen, want er moeten nog een paar stappen genomen worden voor het kabinet dit beslist. De versoepelingen van de coronamaatregelen worden eerst nog voorgelegd aan het Outbreak Management Team (OMT). Ook moeten de besmettingscijfers de komende week blijven dalen, anders zou het openen van winkels en terrassen uitgesteld kunnen worden.

Dinsdag persconferentie

Zondag wordt dit plan besproken in het Catshuis, waar ministers met RIVM-directeur Jaap van Dissel samenkomen. Maandag spreken de bestuurders en burgemeesters erover. Als het plan wordt goedgekeurd, zouden de versoepelingen in de persconferentie van komende dinsdag 13 april worden aangekondigd.

Bron | ANP
Beeld | Getty Images

Margriet Extra: Groen & Duurzaam ligt in de winkel! In deze special lees je alles over de laatste tuintrends (speciaal voor mensen zonder groene vingers), kun je buitenkijken bij een B&B met brocante tuin, vind je een uitneembaar boekje over groen, en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant