Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

200 vreemden op begrafenis dakloze oorlogsveteraan

begrafenis-oorlogsveteraan.jpg

Vorige week stierf de 91-jarige Serina als dakloze oorlogsveteraan zonder familie. In plaats van de vier mensen die in eerste instantie bij de begrafenis aanwezig zouden zijn, kwamen er maar liefst tweehonderd mensen om haar de laatste eer te bewijzen.

Hoe kwam dat zo?

Jaspen Boothe, voorzitster van de non-profitorganisatie Final Salute, kreeg een hartverscheurend telefoontje dat een 91-jarige dakloze oorlogsveteraan zonder familieleden zou worden begraven op de veteranenbegraafplaats in Virginia, VS. En er zouden slechts vier mensen bij aanwezig zijn, schrijft Washington Post. Voor Jaspen, zelf ook ooit dakloos en oorlogsveteraan, was dat onacceptabel.

Kracht van social media

Jaspen riep via social media andere oorlogsveteranen op om Serina een waardig afscheid te geven. Ze hoopte op twintig gasten maar dat werden er tweehonderd. “Veteranen zijn met elkaar verbonden door wat we hebben meegemaakt. Zolang je een veteraan bent, heb je overal vrienden en familie en ben je nooit alleen. Kijk: Serina heeft tweehonderd familieleden!”

Ook interessant