Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit zijn de 111 hoedjes van Beatrix

apeldoorn-opening-chapeaux.jpg

Op Prinsjesdag, tijdens de troonredes, bij de doop van prinses Amalia… Prinses Beatrix droeg altijd een mooi en kenmerkend hoedje. Al die hoedjes zijn nu tentoongesteld op Paleis het Loo in Apeldoorn. Beatrix opende de tentoonstelling zelf. Zonder hoed, maar wel goedgemutst.

Chapeau: tentoonstelling met koninklijke hoedjes

Beatrix droeg 33 jaar lang hoeden bij officiële gelegenheden. Honderd daarvan worden nu tentoongesteld op Paleis het Loo in Apeldoorn. Zo’n hoed moest aan best wat eisen voldoen. Hij moest lekker zitten, van licht materiaal zijn en mocht niet afwaaien. En: prinses Beatrix wilde dat mensen haar gezicht konden zien.

Alle hoedjes in het museum zijn even bijzonder: er hangt zelfs een hoedje van kippengaas, met rode, blauwe en gele stof, afgezet met knutselmateriaal… Een oude sinterklaassurprise van één van de jonge prinsen.

Beatrix opende de tentoonstelling zelf en de eerste beelden zie je in de video hieronder. Deze keer droeg ze geen hoed! Op de vraag waarom ze deze keer geen hoedje droeg, antwoordde ze aan de burgemeester van Apeldoorn: “Omdat al mijn hoeden nu in het museum zijn.”

Bron| Kijk, Shownieuws
Beeld| ANP, Mischa Schoemaker

Lees ook:

Koningspaar steekt handen uit de mouwen en ín de klushandschoenen
Koningin Máxima draagt een jurkje van Zara
Geen saaie wandelstok voor prinses Beatrix
Willem-Alexander grote steun voor gezin van prins Friso

Bekijk ook de eerste beelden van de fotosessie:

Artikelen van margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant