Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

10-jarige jongen breit vijftig mutsen voor kankerpatiëntjes

jongenbreitmutsen.jpg

De 10-jarige Garret Lowry heeft een groot hart. Hij breide maar liefst vijftig mutsen voor kinderen met kanker die worden behandeld in een kinderziekenhuis in Colorado.

Zijn goede daad bracht Garret in het nieuws. Aan de Huffington Post vertelt zijn moeder Sheryl dat hij wil laten zien dat hij met deze kinderen meeleeft. “Hij wilde ze iets geven waardoor ze zich beter zouden voelen tijdens hun chemotherapie.”

Mutsen breien werkt kalmerend

Volgens zijn moeder begon het allemaal met een schoolproject waarbij de opdracht was dat de kinderen voor iets kozen waarmee ze zich inzetten voor een ander. Garret, die het breien van zijn oma heeft geleerd, wilde graag iets doen voor jonge kankerpatiëntjes.

In eerste instantie zou hij vijfien mutsen breien, maar met behulp van zijn moeder en zijn oma werden het er veel meer. Garret vond het steeds leuker om te doen en zei tegen zijn moeder dat hij breien een kalmerende bezigheid vindt.

Het ziekenhuis was verguld met zijn donatie. “Het betekende heel veel voor ons, omdat het gaat om een actie van zo’n jonge donateur,” aldus Kathleen McBride, de directeur van de vrijwilligersorganisatie van het kinderziekenhuis.

Hart van goud
Het is niet de eerste keer dat Garret laat zien dat hij een hart van goud heeft. Eerder deed hij al mee aan activiteiten in verschillende Ronald McDonald Huizen. Ook vroeg hij familie om voor zijn verjaardag geld te doneren aan zieke kinderen, in plaats van hem een cadeau te geven.

Ook interessant