Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

102-jarige vrouw maakt skydive (en de reden is zó ontroerend)

skydive.jpg

De 102-jarige Irene O’Shea heeft haar verjaardag op een wel héél bijzondere manier ingeluid: ze maakte afgelopen zondag, als oudste ter wereld, een skydive.

En dit deed ze niet slechts voor de lol: met de actie wil ze aandacht vragen voor de ziekte waaraan haar dochter tien jaar geleden overleed.

Lachend de lucht in

Twee jaar geleden, op haar honderdste verjaardag, maakte Irene voor het eerst een skydive. Volgens SA Diving, waarmee Irene haar tandemsprong maakte, verloopt het tot nu toe elke keer soepeltjes. Op een video is te zien hoe Irene een lach van oor tot oor op haar gezicht heeft voordat ze uit het vliegtuig springt. Vrienden en familie stonden de vrouw op leeftijd beneden in spanning op te wachten.

Zeldzame zenuwziekte

Toen een lokale verslaggever haar na afloop vroeg of ze verslaafd is aan de adrenalinekicks, antwoordde ze: “Ik ben gewoon zoals iedereen. Een normaal persoon.” Irene maakte de skydive om geld in te zamelen ten behoeve van de zeldzame zenuwziekte waaraan ze haar dochter tien jaar geleden verloor. “Volgend jaar spring ik weer en als ik lang genoeg leef, doe ik het ook nog als ik 105 ben.”

Bron: RTL Nieuws/Facebook
Foto | SA Skydiving/iStock

Ook interessant