Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

8 dingen om volgend jaar anders te doen

goede-voornemens.png

2016 staat voor de deur. Een mooi moment om dingen nét iets anders te gaan doen. Margriet zet er acht op een rijtje:

 1. Don’t worry, be happy
  Vaak maken we ons onterecht zorgen. Zonde. Draai het eens om en ga ervan uit dat alles goedkomt. Kun je ondertussen genieten van alle mooie dingen van het nieuwe jaar.
 2. Loslaten
  Die ruzie met je zus, een misverstand met een collega of een ergernis aan je partner… Dit jaar laat je het van je afglijden. Want zeg nou zelf, je hebt vooral jezelf ermee.
 3. Maak elke week een afspraak met jezelf
  Maak je zonder problemen altijd tijd voor een buurvrouw, vriendin of collega? Aan jezelf toekomen lijkt soms onmogelijk. Zorg dat je elke week minstens één afspraak maakt waarin jij kunt doen wat je zelf wilt. Even in bad of uitgebreid koken… Jij kiest!
 4. Voeg een dagelijkse gezonde gewoonte toe
  Start met één gezonde gewoonte toe te voegen, je zult zien dat er vanzelf één ongezonde gewoonte wegvalt. Begin de dag met een stuk fruit, een korte work-out of een positieve gedachte. Of maak elke dag een wandeling of lees een interessant artikel.
 5. Schrap een ongezonde gewoonte
  Schrap één ongezonde gewoonte; voor het slapengaan op je smartphone kijken, te lang snoozen, nagelbijten, roken. Kies er één, niet meer, zo wordt het volhouden een stuk makkelijker.
 6. Stuur een kaartje
  Stuur eens een brief naar een belangrijk persoon in je leven. Gewoon omdat het leuk is om te doen en die ander er zo blij van wordt. Je zult vanzelf zien dat er meer gebeurt dan je zou denken. Een lieve reactie, een goed gesprek, mooie woorden. En dat allemaal door één simpel kaartje.
 7. Spaar voor iets moois
  Besluit wat je wel zou willen hebben of doen. Een mooi schilderij, een keer naar de schoonheidsspecialiste, een duur parfum of een reis. Kies waarvoor je wilt sparen en leg elke week of maand iets ervoor opzij.
 8. Leer iets nieuws
  Als kind leer je bijna dagelijks wel iets nieuws, hartstikke leuk en waarom zou je dat niet blijven doen? En nee, je hoeft niet ineens een nieuwe taal te leren, maar duik eens in een nieuw recept, een andere sportles of probeer eens het klusje van je partner uit handen te nemen. Want ja, jij kunt ook best een plank ophangen!

Doe jij met ons mee?

Ook interessant