Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

10 dingen die je moet weten over vis!

vis-margriet.gif

Kiezen voor vis is lekker en gezond. Om ook onze (klein)kinderen te laten genieten van al het lekkers uit de zee, is het zaak dat we nú bewust kiezen. Maar wat weten we precies van verantwoorde vis? We vroegen het jullie in een enquête op Margriet.nl.

Wat blijkt? Meer dan 50% van de Margriet-lezeressen eet één keer per week vis. Geen verkeerde keuze, want vis is gezond, lekker en afwisselend. De meeste lezeressen letten bij de aankoop van vis vooral op de prijs, maar 25% let er ook op of de vis duurzaam is gevangen.

Een aantal feitjes op een rij:
33% heeft zich ingelezen in de keurmerken en let hier ook op bij de aankoop, maar 23% van de Margriet-lezeressen vindt de keurmerken juist erg verwarrend.

30% is wel van plan om zich te gaan inlezen.

De meningen over gekweekte vis zijn verdeeld. Ruim 40% let er helemaal niet op, maar 36% koopt het juist omdat het voorkomt dat de zee leeg wordt gevist.

Bijna 65% van de Margriet-lezeressen houdt geen rekening met de visseizoenen en koopt gewoon wat in de winkel ligt.

Volgens de Margriet-lezeressen is vooral de consument verantwoordelijk voor duurzame visserij. Als iedereen duurzame vis koopt, zal onverantwoorde vis vanzelf uit de winkel verdwijnen.

Sta je in de winkel om een lekker én verantwoord visje te kopen? Neem dan meteen Vis ’t uit-magazine mee, vol met heerlijke recepten. Vanaf eind januari bij de vishandel verkrijgbaar.

In samenwerking met het Nederlands Visbureau.

Ook interessant