LifestyleMode & Beauty
Zonde: door déze fouten gaat je bikini of badpak minder lang mee
Hoera! De zomer staat voor de deur. Heb jij al een nieuwe bikini of badpak gescoord? Dan wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Voorkom déze fouten, want daardoor gaat zwemkleding minder lang mee.
Tijd om deze gewoonten af te leren.
1. Niet uitspoelen na het zwemmen
Misschien doe jij dit allang, maar zo niet: spoel je bikini of badpak na het zwemmen goed uit voordat je ‘m laat opdrogen. Na een middag in het zwembad of in de zee blijven er allerlei restjes, zoals zand, zout, chloor of zonnebrand, achter in je zwemkleding. En daar is de stof op z’n zachtst gezegd niet zo blij mee. Spring daarom direct na het zwemmen onder een douche en spoel je bikini aan het eind van de dag goed uit. Zo hoef je je badkleding niet elke dag te wassen én blijft de stof een stuk langer mooi.
2. Zwemkleding ophangen
Badpak of bikini goed uitgespoeld? Dan wil je ‘m waarschijnlijk ergens uithangen. Fout! Natte zwemkleding is een stuk zwaarder, waardoor het gewicht naar de onderkant zakt als je het ophangt. Gevolg? Je badpak verliest z’n vorm. Leg hem daarom altijd neer om op te drogen en draai een keertje om.
3. In de zon laten drogen
Het is verleidelijk om je bikini of badpak in de zon te leggen, want: hoe meer zon, hoe eerder hij droog is. Maar je kunt badkleding beter in de schaduw laten opdrogen. Zonnestralen zijn slecht voor de elasticiteit en zorgen dat je bikini verkleurt. Zonde!
4. Niet douchen voor het zwemmen
We hebben al uitgelegd waarom douchen ná het zwemmen zo belangrijk is, maar vergeet ook niet te douchen voordat je een duik neemt. Behalve dat het een stuk hygiënischer is, neemt je zwemkleding hierdoor eerst schoon water op, zodat chemische stoffen in zwembadwater minder snel in de stof terechtkomen. En dat is fijn, want chloor tast je bikini of badpak aan.
5. Er komt zonnebrandcrème op
Het is niet helemaal te voorkomen dat je badkleding in aanraking komt met zonnebrandcrème, want elke twee uur smeren is belangrijk, maar wees er toch voorzichtig mee. Zonnebrand kan namelijk voor witte vlekken zorgen. Ga je een dagje naar het strand? Smeer jezelf in en laat helemaal intrekken voordat je je bikini aantrekt. Voordeel: chemische zonnebrand werkt toch pas een halfuur na het aanbrengen.
6. Je zit op iets scherps
Steentjes, schelpen, takjes, een zwembadrand: je badpak of bikinibroekje krijgt heel wat te verduren tussen het zwemmen door. Zo’n scherpe ondergrond kan namelijk zorgen dat de stof van je zwemkleding sneller slijt. Neem dus altijd een handdoekje mee als je ergens gaat zitten.