null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo weet je of het tijd is om je stijl- of krultang te vervangen

De meeste producten in ons badkamerkastje hebben een houdbaarheidsdatum, waardoor je weet of het tijd is om iets weg te doen. En hoewel je stijl- of krultang geen vervaldatum heeft, betekent dat helaas niet dat je ‘m nooit hoeft te vervangen. Aan deze drie signalen kun je zien dat het tijd is voor een nieuwe.

En na dít aantal jaren is het sowieso tijd voor een nieuwe.

De stijl- of krultang vervangen

Het verschilt per persoon wanneer een stijl- of krultang vervangen moet worden. De een krult haar haren misschien dagelijks, terwijl een ander de tang alleen voor feesten en partijen uit het stof haalt. Toch is het uit onderzoek gebleken dat je apparaten eigenlijk al na twee tot drie jaar aan vervanging toe zijn. Je kunt de levensduur iets verlengen door er voorzichtig mee om te gaan en ‘m altijd goed op te bergen. Daarnaast kun je ook op dit drietal signalen letten om te weten of je stijl- of krultang vervangen moet worden:

Krassen op de plaatjes

De eerste tip is om eens goed naar de warmte plaatjes van je stijl- of krultang te kijken. Zitten hier krassen op? Dan kan je haar hierin blijven hangen of kan het apparaat je haar beschadigen. Daarnaast kunnen de plaatjes na verloop van tijd ook los gaan zitten, waardoor je haar erin kan vast komen. Ook dit is schadelijk voor je lokken.

Lees ook: Dit is waarom je je stijltang vaker zou moeten schoonmaken

Knipperende lampjes

Veel stijl- en krultangen zijn voorzien van lampjes die bijvoorbeeld aangeven of je apparaat aan staat, of op hoeveel graden de tang staat. Zeker als je niet heel voorzichtig bent met je haartools en de draden vaak oprolt of opvouwt als je ‘m opbergt kun je deze beschadigen. Let goed op of de lampjes van de tang aanblijven, of dat ze knipperen. Knipperen kan namelijk leiden tot kortsluiting.

De tang werkt minder goed

Als laatste kun je merken dat je stijl- of krultang vervangen moet worden als je constant over dezelfde pluk haar heen moet om ‘m stijl te krijgen of in de krul te zetten. Door de jaren heen en door veelvuldig gebruik verliest de tang langzaam zijn werking. Ook dan is het waarschijnlijk hoogtijd voor een nieuwe.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marie Claire

Beeld | Getty Images

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden