null Beeld

Zo vind je iets moois in de kringloopwinkel

Leuk hoor, een beetje snuffelen in de kringloopwinkel. Maar hoe vind je nou iets écht moois tussen al die tweedehands spullen en kleding. Zes onbetaalbare tips!

1.Wees er vroeg bij

Loop vroeg in de morgen - een half uurtje na opening - binnen. Het personeel heeft over het algemeen meer tijd en wellicht kan er nog gesnuffeld worden in het magazijn met items die nog niet gesorteerd zijn voor de winkel. Maar er is ook gewoon een beetje ouderwetse mazzel nodig. Het loont ook om de Facebookpagina van een kringloopwinkel in de gaten te houden!

2.Vraag wanneer nieuwe spullen binnenkomen

Sommige kringloopwinkels krijgen op een vaste dag nieuwe spullen binnen. Vraag wanneer dit is en je bent er als eerste bij!

3.Wees niet te gretig

Bij een markt is het belangrijk dat je vroeg gaat en niet te gretig reageert, dat ruikt een handelaar meteen.

4.Trek je joggingbroek aan

Ga nooit in je beste kloffie naar een markt. Dat schreeuwt gevoel voor smaak en een gevulde portemonnee.

5.Neem de tijd

Bij de grote kringloopwinkels heb je de neiging om over dingen heen te kijken, maar is er wel veel assortiment. Bij de kleine liggen juist de dingen die je niet verwacht. Ga met een open blik en zorg dat je genoeg tijd hebt, zodat je er niet al te gehaast doorheen gaat. En ga niet met een vaste opdracht, dan heb je veel meer kans op een mooie vondst.

6.Probeer af te dingen

Bij sommige kringlopen kun je vaak nog wel iets afdingen. Dat doen weinig mensen, maar vooral wanneer iets er al een tijdje staat, is er meestal nog wel iets aan de prijs te doen.

Kijk voor meer informatie op kringloopdag.nl

Bron | metro

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden