Zo pak je grijze haren aan met aardappelschillen

Deel dit artikel:

Vroeg of laat moet bijna iedereen eraan geloven: grijze haren. Het verven van je haar kost vaak bakken met geld, maar er schijnt een veel goedkopere manier te zijn om het grijs te lijf te gaan: zet oude aardappelschillen in.

Verschillende blogs melden het foefje: aardappelschillen bevatten een enzym dat ‘catecholase’ heet, wat gebruikt wordt in cosmetische producten voor het egaliseren van de huid. Maar in je lokken kan het juist wat kleur geven. De schillen zijn niet schadelijk voor je haar, wat ook weer winst is ten opzichte van vele chemische kleuringen, dus het is het proberen waard.

Grijze haren (bij brunettes)

Hoe krijg je die verkleurende eigenschappen uit die aardappelschillen? Kook een paar aardappelen, ongeveer 20 minuten. Verwijder de schil en pureer deze in een blender. Breng dit goedje aan na het wassen van je haar, en laat het ruim een kwartier intrekken. Spoel het uit en behandel met wat crèmespoeling om de aardappellucht er wat uit te krijgen. Andere manier: in de video wordt het kookvocht van gekookte aardappelschillen gebruikt en zachtjes in de lokken geborsteld. Dit kan ook, maar maakt het haar wat hard en lijkt ons minder comfortabel.

Dag, pukkel

Extra tip: schilletje over na deze beautyroutine? Het sap van de aardappelschil werkt ook ontstekingsremmend. Leg het schilletje even op je pukkel en je huid kalmeert in no time.

Probeer het zelf eens!