null Beeld

Zó overleef je de zomer op kantoor (plus kledingtips)

Hoera! De zomer is vandaag officieel begonnen. Voor degenen die tijdens de zomer op kantoor werken, heeft Margriet handige (kleding)tips.

Tijdens de zomer op kantoor werken, heeft genoeg voordelen. Pas onderstaande tips van online kantoorbemiddelaar flexas.nl toe en haal alles uit de zomer én je werkdag.

1. Sta vroeg op

Daglicht is gezond. Het is goed voor de productiviteit en bovendien vermindert het stress. De zon komt in de zomer al vroeg op, dus kom lekker op tijd je bed uit. Als je vroeg begint, kun je ook weer vroeg naar huis. En eerder naar huis, betekent meer tijd om van de zon te kunnen genieten. Nog een voordeel van in de zomer vroeg opstaan: je hebt meer tijd om te genieten van een lekker ontbijt, het is rustiger op de weg/in het openbaar vervoer en daardoor is de kans groot dat je opgewekter en een stuk minder gestrest aankomt op kantoor. Wel zo prettig!

2. Doe het meeste werk in de ochtend

Je bent vroeg opgestaan, je hebt de tijd genomen voor een gezond ontbijt en je bent ontspannen én vroeg aangekomen op kantoor. Probeer meteen te beginnen aan de belangrijkste taken op je to-do list. Vaak is de temperatuur buiten dan nog niet zo hoog en kun je je beter concentreren. Als je doorwerkt, kun je wellicht de meeste dingen al af hebben voor de lunchpauze. Heb je voor je werk afspraken met klanten? Probeer deze dan 's middags in te plannen. Ook kun je in de middag de tijd nemen voor het beantwoorden van telefoontjes. Dat vraagt niet veel inspanning, waardoor je het niet zo warm krijgt.

3. Vier de zomer op de werkvloer

Maak het gezellig op de werkvloer door aandacht aan de zomer te besteden. Neem eens een doos (water)ijsjes mee voor je collega’s. Andere opties zijn buiten met elkaar lunchen, een terras pakken na het werk of een barbecue organiseren. De zomer biedt talloze manieren om de werksfeer positief te beïnvloeden. En dat is weer gunstig voor de productiviteit.

4. Maak zomertaken

Bij veel bedrijven zijn de zomermaanden ook de rustigste maanden. Bepaalde projecten liggen stil, deadlines hoeven pas later gehaald te worden en de meeste collega's gaan met vakantie. Grijp deze periode aan om je to-do list af te ronden. Kies voor taken waar je in die drukke maanden geen tijd voor had. Ruim bijvoorbeeld je mailbox goed op (lees daarvoor deze handige tips) of neem dat rommelige bureau eens onder handen. Zo ben je klaar voor de komende drukke periode. Én een opgeruimde omgeving geeft ook rust in je hoofd. Hoe fijn is het om met een voldaan gevoel van het opruimen na werktijd te genieten van de zon? Heel fijn dus.

Kledingtips

Een ander belangrijk aspect, wat trekken we aan naar kantoor? Hein Daanen, hoogleraar thermosfysiologie aan de VU, tipte eerder in de Volkskrant om wijde kleding te dragen, van lichte stoffen die goed ventileren. Hij raadt het af om veel kledinglagen te dragen, want 'dat isoleert te veel'. Modemagazine Elle doet in het kader hiervan suggesties voor kledingstukken die je naar je werk kunt dragen:

1. Witte blouse of T-shirt

2. Jumpsuit (mét mouwtje)

3. Wijde pantalon of culotte (een chic woord voor broekrok)

4. Midi-rok

5. Midi-jurk

6. Ruimvallende blazer

Belangrijk is om ook aandacht te besteden aan je onderkleding. Draag je die witte blouse of dat witte T-shirt? Kies dan het liefst voor een rode beha, deze werkt namelijk beter dan een huidkleurige. En ga je op sandalen naar je werk? Zorg er dan voor dat je voeten goed verzorgd zijn.

Zo kom je de zomer wel door op kantoor!

Bronnen | flexas.com, volkskrant.nl, elle.com

Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden