null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo kun je de huidveroudering van je decolleté vertragen

De huid van je decolleté krijgt veel te verduren. Zon, slaap en zwaartekracht zijn maar een paar factoren die de huid beïnvloeden. Huidveroudering van je decolleté is dus onvermijdelijk, maar je kunt het wel vertragen. Hoe?

We geven je tips voor de anti-ageverzorging van je decolleté. Aan drie daarvan heb je vast nog niet eerder gedacht.

Tips tegen huidveroudering van je decolleté

1. Smeren en slikken

Doordat je huid minder collageen aanmaakt naarmate je ouder wordt, verliest het elasticiteit. Compenseer dit verlies met serums en supplementen die onder andere de collageenaanmaak stimuleren. Zo kun je het verouderingsproces beïnvloeden en eventueel vertragen. Behalve dat de huid minder elastisch wordt, ontstaan er ook rimpeltjes en pigmentvlekken. Door te smeren met anti-aging- en rijkverzorgende producten houd je de huid soepel en glad, waardoor deze er automatisch gezonder en jeugdiger uitziet.

2. Hormonencheck

Ook je hormoonhuishouding is van invloed op het totale huidverouderingsproces. Wil je weten hoe het ervoor staat en wat je kunt slikken of smeren om de hormonen meer in balans te brengen? Laat dan een check doen op je hormonen (bijvoorbeeld bij Holland Health Clinic). De Hormone Check is een combinatie van (lab)testen en metingen om je gezondheid en hormoonwaarden in kaart te brengen. Alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding en zo kunnen bepaalde hormonen ook de huid beïnvloeden met bijvoorbeeld onzuiverheden, dofheid of onnodig snelle huidveroudering tot gevolg. Met zo’n check krijg je advies over hoe je je leefstijl kunt aanpassen om alles in balans te brengen en soms wordt ook hormonale substitutietherapie geadviseerd, bijvoorbeeld tijdens de overgang.

3. Slapen op je rug

Wist je dat je slaaphouding ook van belang is voor de rimpelvorming en verslapping van je decolleté? Als je een zijslaper bent, gaan je borsten naar één kant hangen en dat gewicht rekt de huid uit. Het is daarom beter om te slapen met een platte rug op het matras.

4. Goede houding met je borst vooruit

Voor stevige borsten kun je push-ups en zogeheten chest-pressoefeningen doen, maar de huid wordt er niet per se strakker van. Doordat je je spieren traint, vergroot je die, waardoor de huid wel meer wordt opgevuld en dus strakker lijkt. Maar het echte wondermiddel voor een mooi decolleté (en eigenlijk voor je totale uiterlijk) is een goede houding. Rug recht, schouders naar achteren, kin omhoog en borst vooruit. Straal, voel je trots en trek je decolleté strak dankzij je houding. Een rechte houding in combinatie met een glimlach maakt iedere vrouw mooi, ongeacht de staat van je decolleté of de hoeveelheid rimpels die je hebt.

Tekst | Conny Troost

Beeld | Getty

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden