null Beeld

Zo kun je blush het best aanbrengen op jouw gezichtsvorm

Blush is er niet alleen maar om je een gezonde, zomerse blos te geven. Je kunt het namelijk ook gebruiken om jouw gezichtsvorm op een positieve manier te benadrukken. Maar dan moet je wel weten hoe je de blush het best kunt aanbrengen, zodat het jouw sterke punten naar voren brengt.

We leggen per gezichtsvorm uit hoe je dat doet.

Blush aanbrengen per gezichtsvorm

Je zou het niet denken, maar blush kan – net als bronzer en contour – de vorm van je gezicht veranderen. Het kan lijnen zachter of juist opvallender maken. Over het algemeen geldt: hoe hoger je de blush aanbrengt op je jukbeenderen, hoe sterker de lijnen in je gezicht worden, en hoe meer je de blush op je wangen aanbrengt, hoe zachter de lijnen worden. Maar het verschilt per gezichtsvorm hoe je het mooiste resultaat bereikt.

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, is het doel om hier meer definitie en opvallende, scherpe lijnen in aan te brengen. Dit kun je bereiken door de blush hoger aan te brengen, meteen boven je jukbeen. Blend dit vervolgens goed uit. Zo creëer je de illusie van scherpe jukbeenderen.

Lees ook:

Door deze blush-techniek oogt je gezicht veel slanker

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht heeft juist al scherpe lijnen, en die wil je daarom wat verzachten om meer balans in je gezicht te creëren. Dit doe je door de blush meer op het midden van je wangen aan te brengen, net onder je ogen. Het is het deel dat uitsteekt wanneer je breed lacht, dus dit kun je doen wanneer je de blush aanbrengt. Dit trekt de aandacht meer naar het midden van je gezicht in plaats van de harde contouren van je gezicht.

Hartvormig gezicht

Mensen met een hartvormig gezicht hebben een breder voorhoofd en een smalle kaak. Vaak heb je in dit geval ook hoge jukbeenderen, en deze kun je extra laten opvallen door de juiste blushtechniek te gebruiken. Breng blush aan op de appels van je wangen, net als hierboven uitgelegd staat bij een vierkant gezicht. Blend het pigment vervolgens uit naar buiten richting je oren en dan naar boven, met de lijn van je jukbeenderen mee.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, dan heb je vaak een goede balans tussen zachte vormen en scherpe lijnen, dus het is niet per se nodig om hier extra definitie aan te brengen. Wel kun je extra aandacht vestigen op je jukbeenderen, om zo de illusie van extra scherpe en hoge jukbeenderen te creëren. Breng dan, net zoals bij een rond gezicht, blush aan bovenop het jukbeen en blend dit goed uit.

Diamantvormig gezicht

Ook een diamantvormig gezicht is gezegend met opvallende jukbeenderen. In dit geval steken de jukbeenderen uit, maar zijn de wangen ook ingevallen. Accentueer deze lijnen door met de blush een c te maken: van de bovenkant van je jukbeenderen langs je haarlijn en bij je wangen weer naar binnen. Zuig je wangen naar binnen om te kijken welke lijn je moet hebben.

Bron | Mindbodygreen.com

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 17 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: waarom 60’ers gelukkiger zijn dan 50’ers, een interview met Humberto Tan, zó voorkom je spierverlies, wonen op een boot en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden