Margriet logo
null Beeld

Zo ben je sexy: 5 rare (maar ware) regels voor extra aantrekkingskracht

Denk je dat je getuite lippen en wapperend haar in de strijd moet gooien? Er zijn (bewezen) verrassender manieren om verleidelijk te zijn! Van versgemaaid gras tot een beweeglijk gezicht; dít is wat je écht sexy maakt!

Draag rood

Ja, zo simpel is het. Het brein van de man vindt dit heel verleidelijk, aldus onderzoekers van de universiteit van British Columbia. Onderzoek wees uit dat 56% van de onderzochte mannen eerder een vrouw mee uit vroegen die een rode top droeg dan een witte. Dit zou komen doordat mannen (al in de oertijd) reageren op een goede doorbloeding (en dus opwinding) van de huid. Rode kleding accentueert deze kleur in je huid. Denk ook aan blush en rouge.

Maar niet op je lippen!

Hoewel je dus ook zou verwachten dat rode lippen voor extra aantrekkingskracht zorgen, blijkt uit dezelfde studie dat mannen van nu, ‘nudes’ of lichtroze lippenstiftkleuren het aantrekkelijkst vinden bij vrouwen.

Kies de juiste geur

Welke geur is het verleidelijkst? Margriet.nl deed samen met Startpagina.nl onderzoek. Wat blijkt? De meerderheid (27%) kiest voor de geur van versgemaaid gras als zoete verleiding! En 23% kiest voor de zwoele geur van zon, zee en strand. Gevolgd door versgebakken taart (20%). De geur van bloemen werd slechts door 17% als verleidelijk ervaren. Slecht 13% gaf de voorkeur aan het luchtje van hout en leer (veelgebruikt in populaire, verleidelijke, zwoele parfums). Kies dus voor een parfum met grasnoten, zet tijdens je date de tuindeuren lekker open of ga samen picknicken. Verleiden maar!

Lach!

Het is natuurlijk geen verrassing dat iedereen een lach aantrekkelijker vindt dan een gezicht zonder glimlach. Opvallend is dat het onderzoek van de universiteit van British Columbia uitwijst waarom de mannen een lachende vrouw eigenlijk eerder sexy vinden. ”Een vriendelijke, toegankelijke vrouw is eerder geïnteresseerd in seks,” aldus de redenatie van het (onbewuste) mannenbrein.

Beweeg je gezicht

Knipogen, knikken, fronzen... Het is raar maar waar, maar als je dit veel doet, vinden de meeste mannen je al snel sexy. Onderzoek van de universiteit van van Bristol wijst uit dat vrouwen met een ‘high-motion face’ (in goed Engels) werden beoordeeld als ‘meest aantrekkelijk’. Volgens de onderzoekers komt dat omdat veel expressie in je gezicht wordt gezien als extrovert. En dat vinden mannen dus sexy.

Bron: Allure en Startpagina.nl

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden