null Beeld

Zelf je wimpers verven? Zo pak je dat aan

Je kunt natuurlijk een bezoekje aan de beautysalon brengen, maar ook thuis kun je zelf je wimpers verven. De eerste keer kan dat wel een beetje eng zijn, die verf zo dicht bij je ogen. Met deze tips kom je er niet alleen zonder kleerscheuren (en verfvlekken) van af, maar krijg je ook het beste resultaat.

Zo eindig je niet met zwart rondom je ogen als een pandabeer.

Voorbereiding is het halve werk

Voordat je zelf aan de slag gaat met het verven van je wimpers is de juiste voorbereiding belangrijk. Lees eerst goed de handleiding op de verpakking van je wimperverf. Begin daarna eerst met het reinigen van je wimpers en de rest van je ogen. Het is belangrijk dat je dit doet met een product zonder olie. Als er restjes van het product achterblijven, kan het anders zo zijn dat de wimperverf niet goed aan je wimpers hecht. Maak na het schoonmaken je ogen goed droog. Smeer vervolgens de huid rondom je ogen in met een vette crème, bijvoorbeeld vaseline. Als je een foutje maakt en de verf op je huid in plaats van je wimpers terecht komt, kan het door zo'n crème niet hechten en veeg je het dus makkelijk weer weg.

Lees ook:

Ja, echt: er zitten beestjes in je wimpers (en híer komt dat door)

Zelf je wimpers verven

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd voor het echte werk: je wimpers verven. Als je dit bij je zelf doet, kun je het beste een oog tegelijk doen. Zo kun je beter in de gaten houden of het goed gaat. Breng je wimperverf aan met het bijbehorende kwastje of borsteltje uit de verpakking en werk van onder naar boven. Neem hiervoor de tijd en borstel rustig. Je hebt genoeg verf aangebracht als je wimpers een soort puntjes vormen, die lijken op haaienvinnen.

Laat je wimperverf vervolgens lang genoeg intrekken. Hoe lang dat precies is verschilt per merk, dus check daarvoor de verpakking. Veeg na de inwerktijd met een lauwwarm nat watje de overige wimperverf weg. Blijf dit in een vloeiende beweging herhalen tot de restanten verf helemaal weg zijn. Het is slim om hierbij je hoofd te kantelen, zodat de verf niet in je ogen kan komen.

Verzorging

Voor het beste resultaat kun je het beste je wimpers na het verfproces vierentwintig uur niet meer nat maken. Zo kan de verf beter hechten en intrekken. Daarnaast is net als bij je hoofdhaar verven, ook het verven van je wimpers niet écht goed voor de gezondheid van de haartjes. Daarom kun je een wimperolie gebruiken om ze extra te verzorgen.

Hoe lang de wimperverf precies blijft zitten, hangt af van het merk dat je gebruikt hebt. Dit is meestal tussen de drie en zes weken. Verf je wimpers daarom niet meer dan één keer per maand, ook al is na een paar weken het effect minder. Anders beschadig je de haartjes te veel, en kunnen ze uitvallen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Glamour, Tip van Jet, Esthetic Health

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 29/30 ligt in de winkel! Een dubbeldik zomernummer met jouw grote zomerhoroscoop, 14 pagina's puzzelplezier, een exclusieve thriller van Jet van Vuuren en nog véél meer. Hallo, vakantie! Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden