null Beeld

Welke wenkbrauw past bij jouw gezicht?

Onze gezichtsuitdrukking wordt voor een groot deel bepaald door onze wenkbrauwen. Daarom is het aan te raden om je wenkbrauwen te epileren. Maar welke vorm past het beste bij jouw gezicht? Lees onderstaande tips en ga aan de slag!

Lang en smal gezicht?

Je gezicht is langer dan dat het breed is. Waarschijnlijk heb je ook een groot voorhoofd en een puntige kin. Om je gezicht breder te maken, kun je gaan voor bijna horizontale wenkbrauwen.

Rechthoekig gezicht?

Kenmerkend voor een rechthoekig gezicht is een kaaklijn die net zo breed is als het voorhoofd. Ga voor wenkbrauw in een vloeiende ronde boog, dat verzacht je uitstraling.

Ovaal gezicht?

Bij een ovaal gezicht is de kaak- en haarlijn net iets smaller dan de slapen. Net als bij het rechthoekige gezicht staat dan een zacht model wenkbrauw met een lichte boog het mooist. Laat je wenkbrauw tot net over de buitenste ooghoeken lopen. Zo creëer je namelijk meer breedte aan de bovenkant van het gezicht.

Hartvormig gezicht?

Je gezicht is ter hoogte van de slapen en junkbeenderen breed en versmalt naar een puntige kin. Volle en niet te brede wenkbrauwen staan jou het best. Maak ze niet te breed, want dan lijkt je gezicht wat puntig.

Rond gezicht?

Een ronde kin en haarlijn? Dan heb je een vol en rond gezicht. Wenkbrauwen met scherpe hoeken en een hoge boog zorgen voor een optisch smaller hoofd.

Vierkant gezicht?

Als je een hoekige kaaklijn hebt en de jukbeenderen en het voorhoofd zijn ongeveer even breed, dan heb je een vierkant gezicht. Een zachte wenkbrauw met een hoge boog verzacht je uitstraling en staat hierdoor het mooist.

Durf je het niet aan om zelf je wenkbrauwen te epileren? Stap eens binnen bij de Douglas en vraag naar de Anastasia Brow Expert. Zij weet in een oogopslag welke vorm bij je past.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden