Waarom je wenkbrauwen dunner kunnen worden naarmate je ouder wordt
Had je vroeger misschien prachtige volle wenkbrauwen, lijken die haartjes boven je ogen nu als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Wist je dat ouder worden hier de oorzaak van kan zijn?
We leggen je uit hoe dat kan.
Dunnere wenkbrauwen? Ouder worden zou wel eens de oorzaak kunnen zijn
Was er een tijd dat wenkbrauwen dun, dunner, dunst moesten zijn volgens het modebeeld, zijn volle, natuurlijke wenkbrauwen nu juist weer hip. Niets zo veranderlijk als de trends op gebied van beauty, maar ook je wenkbrauwen zelf worden regelmatig aan een verandering onderworpen. Voor veel vrouwen geldt namelijk dat de wenkbrauwen met het jaar dunner worden, terwijl ze vroeger juist dik waren en er veel haartjes groeiden. Waar dit door kan komen? Ouder worden.
Oorzaken van dunner wordende wenkbrauwen
Dat er steeds minder haartjes (terug)groeien op die plek boven je ogen, kan door verschillende oorzaken komen die allemaal met ouderdom te maken hebben. Dat de elasticiteit van je huid minder wordt naarmate je ouder wordt, is je waarschijnlijk al bekend. Maar dat heeft ook invloed op je haarzakjes: die kunnen door de afname in elasticiteit minder hun werk doen, en stoppen met het produceren van nieuwe haartjes. Ook kunnen al bestaande haartjes uitvallen, met als resultaat steeds dunner wordende wenkbrauwen.
De overgang
Naast de afname van elasticiteit in je huid is er nog een boosdoener aanwezig: die welbekende overgang. Alsof die hormonen tijdens de overgang al niet genoeg problemen veroorzaken, kunnen ze ook nog eens je wenkbrauwen dunner maken -en dat geldt ook voor de haren op je hoofd. De oorzaak? Een afname van oestrogeen, het hormoon dat onder andere voor haargroei zorgt.
Bron | Haarstichting, Libelle