Margriet logo
Vrouw make-up Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Visagist Carmen Zomers: vermijd deze make-upfouten als je een bril draagt

Je make-up op een goede manier aanbrengen en combineren met een bril kan lastig zijn. Visagist en auteur Carmen Zomers is gespecialiseerd in make-up voor 50+-vrouwen en deelt de meeste
gemaakte fouten bij het aanbrengen van make-up als je een bril draagt.

1. Foundation niet afpoederen

Brildragers hebben veel beweging in het gezicht door het op- en afzetten van de bril. Daarom is het belangrijk om je make-up goed te fixeren. Doe je dit niet, dan is de kans dat de make-up vervaagt op de plekken waar je je bril op- en afzet.”

2. Wenkbrauwen niet verzorgen

Een bril zorgt ervoor dat er extra aandacht op je ogen en wenkbrauwen ligt. Gebruik voor je netjes geëpileerde wenkbrauwen het liefst een wenkbrauwpoeder in plaats van een potlood. Zomers: “Bij een potlood krijg je hardere lijnen, waardoor je ook weer rimpels accentueert. Daarbij wordt het in je gezicht nog onrustiger, omdat je dan twee lijnen in je gezicht hebt. De lijn van je bril en die van je wenkbrauwen.” Naast de verzorging wordt het fixeren van de wenkbrauwen ook weleens overgeslagen. “Hierdoor heb je sneller de kans dat je wenkbrauw make-up gaat uitlopen en dat wil je natuurlijk niet.”

3. Oogschaduw verkeerd aanbrengen

De oogschaduwkleur kan voor brildragers soms ook lastig zijn, legt Zomers uit. “Als je een bril draagt met plus-sterkte, gebruik dan geen glans op je ogen. Hierdoor lijken ze namelijk nog groter. Je kunt het beste gaan voor een matte oogschaduw. Blend de oogschaduw goed uit met een kwastje. Hierdoor wordt-ie mooi egaal.” Heb je een bril met min-sterkte? Deze brillenglazen maken je ogen juist kleiner. Zomers: “Ga niet voor een te donkere oogschaduw, want hierdoor maak je je ogen nog kleiner. Kies in dit geval wel voor glans.” Een andere manier om je ogen niet groter te laten lijken, is door middel van eyeliner, maar ook hier moet je goed opletten. “Een harde en dikke eyeliner streep, maakt je ogen inderdaad kleiner. Alleen na je zestigste maakt een harde eyeliner streep je ook ouder, omdat het je ogen heel klein laat lijken achter je bril en het accentueert je rimpels.”

Heb je een bril met min-sterkte? Deze brillenglazen maken je ogen juist kleiner. Zomers: “Ga niet voor een te donkere oogschaduw, want hierdoor maak je je ogen nog kleiner. Kies in dit geval wel voor glans.” Meer daarover weten? Lees dan dit artikel: Visagist Carmen Zomers: dit zijn dé make-uptips voor als je een bril draagt. Als laatste is het ook belangrijk om je wimpers goed uit te borstelen als je mascara aanbrengt. Zomers: “Klontjes en aan elkaar geplakte wimpers zie je met een bril extra goed en dat wil je natuurlik voorkomen.”

4. Te veel concealer

Een bril werpt door de glazen vaak schaduw op je gezicht. Als je dat tegen wilt gaan, kun je het beste concealer gebruiken op de donkere plekken, maar let op: “Als je te veel concealer onder je oog aanbrengt, accentueer je de rimpels en zie je goed dat er een dikke laag make-up op je gezicht zit,” aldus Zomers.

Over Carmen Zomers

Carmen Zomers heeft ook een boek geschreven: Ageless 50+ beautyguide. Deze 50+ beautyguide is voor alle vrouwen, omdat je mooi kunt zijn op elke leeftijd.

Carmen Zomers Beeld Eigen beeld
Beeld Eigen beeld
Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden