Margriet logo
Make-uptips hangende oogleden Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Visagist Carmen Zomers: dit zijn dé make-uptips voor hangende oogleden

Als je ouder wordt, neemt de elasticiteit en stevigheid van je huid af waardoor hangende oogleden kunnen ontstaan. Gelukkig is daar make-up! Visagist, holistisch coach en auteur Carmen Zomers is gespecialiseerd in make-up voor 50+-vrouwen en deelt handige tips hoe je hangende oogleden op een mooie manier kunt verbloemen.

Zomers: “Als je je gaat opmaken, kun je het beste beginnen bij de wenkbrauwen. Zorg voor een mooie vorm door rommelige haartjes te epileren. Je kunt ook met een wenkbrauwborsteltje de haren omhoog kammen. Alle haarpuntjes die boven de bovenste lijn uitkomen, kun je met een klein schaartje wat bijknippen. Als je nette wenkbrauwen hebt, lijkt het stuk tussen je ogen en wenkbrauwen groter, dat heeft een liftend effect.. Daardoor lijkt het hangende ooglid minder dik.”

Oogschaduw

Als je aan je oogschaduw begint, wil je het dikke en dus hangende ooglid weg laten vallen. Zomers: “Dit gedeelte maak je daarom op met een donkere kleur oogschaduw waardoor je schaduw creëert. Het gedeelte van je oog dat kleiner is, wil je juist meer accentueren. Dit doe je door een lichtere kleur te gebruiken.”

Hoe pak je dit aan? “Het bewegend ooglid lijkt kleiner door het hangende ooglid, dus dat wil je groter laten lijken. Breng daarom een lichte oogschaduw aan op het bewegend ooglid. Dit kun je het beste doen met een nat kwastje. Hierdoor is het pigment wat sterker en blijft je oogschaduw langer zitten,” legt Zomers uit. “Verder zou je in de binnenhoek van je oog ook nog een kleine glans kunnen aanbrengen met een glanzende oogschaduw, maar let op: breng deze glans alleen aan op het bewegend ooglid, want met glans accentueer je ook rimpels.”

Tot slot breng je een matte bruine kleur aan in de arcadeboog van je oog. Zomers: “ De oogschaduw waaier je met een kwastje voorzichtig naar de buitenkant. Hierdoor lijkt het overhangend ooglid dat dikker is, een stuk dunner, omdat je dit gedeelte ietsje donkerder maakt.”

Eyeliner en oogpotlood

Als je je oogschaduw hebt aangebracht, kun je verder gaan met de eyeliner. Hierbij is het volgens Zomers belangrijk om een zacht bruin oogpotlood te gebruiken. “Zwart maakt je ogen juist kleiner en dat wil je niet. Je wilt je ogen laten spreken. Breng daarom het bruine oogpotlood tot tweederde aan de buitenkant van je oog aan. Hierdoor lijken je ogen groter.” Vervolgens kun je met een wit oogpotlood je ogen nog groter laten lijken. Zomers: “Breng dit potloodje aan op de waterlijn aan de onderkant van je oog.”

Wimpers

Om de look af te maken, kun je nog mascara aanbrengen. Het is volgens Zomers belangrijk om de wimpers goed omhoog te liften. “Je kunt hiervoor het beste een wimpertang gebruiken. Gebruik deze tang voordat je je mascara aanbrengt. Je vangt de wimpers in de tang en je zet vervolgens even druk. Breng daarna een goede laag mascara aan vanaf de aanzet van je wimpers tot de puntjes. Hierdoor druk je je wimpers nog wat extra omhoog,” aldus Zomers.

Over Carmen Zomers

Carmen Zomers heeft ook een boek geschreven: Ageless 50+ beautyguide. Deze 50+ beautyguide is voor alle vrouwen, omdat je mooi kunt zijn op elke leeftijd.

Carmen Zomers Beeld Eigen beeld
Beeld Eigen beeld
Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden