Margriet logo
Make-uptips Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Visagist Carmen Zomers: dit zijn dé make-uptips voor als je een bril draagt

Als je een bril draagt, kan het lastig zijn om je make-up goed aan te brengen. De sterkte in de brillenglazen kan het effect van de make-up extra versterken of juist doen verdwijnen. Visagist en auteur Carmen Zomers is gespecialiseerd in make-up voor 50+-vrouwen en deelt handige make-uptips voor als je een bril draagt.

Carmen Zomers: “Voordat je begint met je make-up is het belangrijk om een vergrotende spiegel te gebruiken. Als je je bril afzet, zie je minder en deze spiegel is dan een handig middel om je make-up mooi en secuur aan te brengen.”

Fixeren

Brildragers hebben veel beweging in het gezicht door het op- en afzetten van de bril. Het is volgens Zomers daarom belangrijk om je make-up goed te fixeren. “Het fixeren van je make-up zorgt ervoor dat de producten langer blijven zitten en dat je make-up zich mooi samenvoegt met je huid. Je kunt het beste fixeren met poeder, dus als je de foundation hebt aangebracht, breng je daarna transparante poeder aan. Je hebt ook fixingspray, maar die gebruik je pas als je helemaal klaar bent met je make-up.”

Wenkbrauwen in vorm

Een bril zorgt ervoor dat er extra aandacht op je ogen en wenkbrauwen ligt. Het is daarom belangrijk dat je wenkbrauwen netjes in vorm zijn. Zomers: “Als je een bril hebt met plus-sterkte, is er nog eens extra aandacht voor je ogen en wenkbrauwen. De brillenglazen vergroten alle haartjes. Daarom is goede verzorging erg belangrijk. Verder is het mooi om je wenkbrauwen extra te accentueren. Fixeer ook je wenkbrauwen, omdat je de make-up anders wegveegt met het op- en afzetten van je bril. Gebruik hiervoor een wenkbrauwgel.”

Ogen groter en kleiner maken

“Een bril met plus-sterkte maakt je ogen groter en hierdoor zie je dus alle oneffenheden,” legt Zomers uit. Het is daarom belangrijk om je oogschaduw mooi en secuur aan te brengen. “Voordat je begint zou je een oogprimer kunnen gebruiken, waardoor de make-up beter blijft zitten. Om je ogen niet nog groter te laten lijken, kun je een matte oogschaduw gebruiken. Blend de oogschaduw goed uit met een kwastje. Hierdoor wordt-ie mooi egaal. Een andere manier om je ogen niet groter te laten lijken, is door middel van eyeliner. Breng een dun lijntje aan over je hele oog. Hierdoor zullen je ogen minder groot lijken. Gebruik geen wenkbrauwpotlood, maar een wenkbrauwpoeder. Hierdoor gaat je gezicht meer stralen.”

Heb je een bril met min-sterkte? Deze brillenglazen maken je ogen juist kleiner. Zomers: “Om je ogen groter te laten lijken, breng je glans aan op het bewegend ooglid. Vervolgens pak je een iets donkere, matte oogschaduw en die breng je aan op het bewegend ooglid aan de buitenkant. Tot slot breng je een matte kleur aan in de arcadeboog van je oog. Dit is de rand van het bot van de oogkas. De oogschaduw waaier je met een kwastje voorzichtig naar de buitenkant. Hierdoor lijkt het overhangend ooglid dat dikker is, een stuk dunner, omdat je dit gedeelte ietsje donkerder maakt.” Als laatste kun je ook een eyeliner aanbrengen, legt Zomers uit. “Doe dit niet over het hele oog, maar in de buitenhoeken van je ogen. Hierdoor lijken ze groter.”

Wimpertang voor langere wimpers

“Door een wimpertang te gebruiken laat je je ogen ook groter lijken,” aldus Zomers. “Als je een wimpertang gebruikt, is het belangrijk om naar beneden te kijken. Hierdoor voelt het niet alsof de wimpertang in je gezicht komt. Je vangt de wimpers in de tang en je zet vervolgens even druk. Breng daarna een goede laag mascara aan. Hierdoor druk je je wimpers nog wat extra omhoog.” Wil je je ogen nog extra groot laten lijken? Dan kun je volgens Zomers ook nog een wit oogpotloodje op het onderste randje van je oog aanbrengen.

Schaduw op je gezicht

Als laatste heeft Zomers nog één belangrijke tip: “Een bril werpt door de glazen vaak schaduw op je gezicht. Als je dat tegen wilt gaan, kun je het beste concealer gebruiken op de donkere plekken. Hierdoor lijkt het onder je ogen een stuk lichter en krijg je een frisse uitstraling.”

Over Carmen Zomers

Carmen Zomers heeft ook een boek geschreven: Ageless 50+ beautyguide. Deze 50+ beautyguide is voor alle vrouwen, omdat je mooi kunt zijn op elke leeftijd.

Carmen Zomers Beeld Eigen beeld
Beeld Eigen beeld
Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden