Opmerkelijke make-uptrend voor Pasen: ‘eierdooierogen’

Deel dit artikel:

Pasen staat voor de deur. Naast de religieuze achterliggende reden ook hét excuus om lekker te eten en je op je paasbest te kleden – en op te maken.

Op Instagram gaat momenteel een make-uptrend rond die best opmerkelijk is, maar wel héél goed bij Pasen past.

Eierdooierogen

Anno 2019 is het sowieso in om een felle kleur oogschaduw te dragen. Of dat nu pimpelpaars, gifgroen of knalgeel is. En die laatste kleur is natuurlijk hartstikke geschikt voor Pasen. Foto’s van gele, glanzende oogschaduw druppelen op Instagram binnen. De vergelijking met eidooiers is snel gemaakt. Maar alle gekkigheid op een stokje: het staat nog verrassend goed ook.

Mooi geel is niet lelijk

“Geel lijkt misschien niet de meest flatterende kleur oogschaduw, maar omdat alle huidskleuren een gelige ondertoon bevatten, ziet het er eigenlijk hartstikke goed uit bij iedereen”, legt visagist Sara Wren uit aan Who What Wear. Als je inderdaad zwicht voor de gele oogschaduw, adviseert de expert je om je make-up verder zo neutraal mogelijk te houden. Het wordt iets te veel van het goede als je bijvoorbeeld je lippen ook nog eens rood stift. Je doet er wel goed aan om je wenkbrauwen iets meer in te kleuren. Nog niet overtuigd? Hieronder zie je een paar mooie voorbeelden. En als je het alsnog te heftig blijft vinden, kun je natuurlijk ook experimenteren met een gele eyeliner.

Mellow 🍳

Een bericht gedeeld door Katie Jane Hughes (@katiejanehughes) op

RITA PEREIRA for @flame_mgz 💛🔥 💛🔥💛 . Direction: @joycedoret Photo: @_ricardocsantos Hair: @helenavazpereira / @griffehairstyle Make up : @neseaguiar Film : @martim_basto_ferreira #fashionshoot #celebrity #celebritystyle #ritapereira #flame #flamemagazine #flamegirl #yellow #yellowissue #yellowfashion #fashionmag #digitalfaahion #fashionfilm #fashionshoot #makeupartist #art #hairstyling #fashionphotography #buyonline #imagemakers @hyndia 💛

Een bericht gedeeld door FLAME-MAGAZINE.com (@flame_mgz) op

Een bericht gedeeld door The Style Republic (@the_style_republic) op

Een bericht gedeeld door Mikayla Davis (@mikaylaraedavis) op

De iets meer gewaagde voorbeelden:

Een bericht gedeeld door Polina Nagornykh (@polza_mua) op

Een bericht gedeeld door Hannibal (@hannibalmua) op

Een bericht gedeeld door ALLAN AVENDAÑO – Makeup Artist (@allanface) op

Een bericht gedeeld door Avantgarde_mua_studio (@avantgarde_mua_studio) op

Een bericht gedeeld door FLAME-MAGAZINE.com (@flame_mgz) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Who What Wear
Beeld | iStock