Nieuwe haarkleurtrend: geblondeerd met grijze gloed
Of het nou babylights, highlights, lowlights of hele balayages zijn, we bleken wat af met z’n allen. Maar nu is er een nieuwe bleektrend en dat is de grey blend. Misschien is deze je al opgevallen in het straatbeeld, maar zo niet: het is de mengelmoes van blond en grijs haar in een coupe met - geen doffe, maar - een hoogglans finish.
Niet alleen dragen jonge blondines hun halflange lokken met deze grijze gloed, ook grijsharigen hebben de mix inmiddels ontdekt. Een gebleekt kapsel is dus niet alleen ideaal als je donkerblond bent, maar ook wanneer je nog tegen de natuurlijke vergrijzing aan het opboksen bent. Je hoeft voor deze look eigenlijk maar één stap bij de kleurspecialist te ondergaan, de rest is een kwestie van bijhouden in je eigen badkamer.
Blonderen
Om de juiste kleurenmix te bereiken zul je het haar eerst moeten blonderen. Als je blond bent kan dat door middel van een haarkleuring, zoals zeer lichtblond, platinablond of asblond. Asblond klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar het is een prachtige kleur voor originele blondines. Het is een koude tint die heel goed bij een huid met een koele ondertoon past.
Het overgrote deel van de vrouwen heeft donkerblond haar of een peper- en zoutkleur, maar omdat de meeste vrouwen dit een saaie kleur vinden worden hier vaak al lichtere plukjes, oftewel highlights, in gecreëerd. Blondeermiddel bestaat uit een poeder en een activator. Het mengsel dringt door tot diep in de kern van het haar en zal daar het pigment ontkleuren.
Geen pigment in grijs haar
Bij blondering ontstaat niet vanzelf een assige tint, het bleekt alleen. Grijs haar heeft geen kleur en dus ook geen pigment meer. Het kan dan ook niet ontkleurd worden. Aan grijs haar kun je dus het beste verschillende tinten highlights toevoegen, zodat dezelfde blend van grijs en blond ontstaat.
Astint met zilvershampoo
Om een astint te creëren kun je het beste kiezen voor een koele blondtint. Geschikte haarkleuringen zijn zeer lichtblond, asblond en platinablond. Vervolgens was je je haar met een zilvershampoo. Deze paarse shampoo’s bevatten paars pigment (vaak afkomstig van lavendel) dat de gele gloed in het haar neutraliseert en de warmte uit het haar verwijderd. Daarnaast reinigt het natuurlijk ook.
Verzorgen met kleurmasker
Maar het haar verzorgen doen de meeste zilvershampoo’s niet. Waterstofperioxide en ammoniak in bleekproducten en haarkleuringen openen de haarschubben om in de haren te kunnen dringen. Hierdoor wordt het haar droog, poreus en vaak dunner. Gebruik tussen de wasbeurten met een zilvershampoo door daarom ook eens een kleurmasker met zilverpigmenten. De getinte gels bevatten geen ammoniak, maar wel natuurlijke pigmenten die het haar niet binnen dringen, maar wel assig en grijs houden. Tegelijkertijd wordt het haar verzacht en verzorgd. Niet alleen behouden de kleurmaskers de juiste kleur, ook glans komt terug.
Kleurspoeling
Een andere manier om zonder chemische verbindingen een grijze gloed toe te voegen is het gebruik van een toner of kleurspoeling. Deze werken hetzelfde als een kleurmasker en hechten zich aan de buitenkant. Hierdoor is een kleurspoeling minder belastend voor je haar dan producten die het haar wel binnendringen, zoals haarverf. Nadeel van een toner, kleurspoeling of kleurmasker is alleen dat je het er met een aantal wasbeurten weer uit wast.