null Beeld

Last van wallen of donkere kringen? Misschien is een traangootbehandeling de oplossing

Als je permanent last hebt van wallen of ingevallen ogen, zelfs al slaap je als een roosje, dan kun je je behoorlijk storen aan die vermoeide blik. Een traangootbehandeling met fillers kan dan de oplossing zijn.

In Margriet 16 (nu in de winkel) staan natuurlijke oplossingen voor een vermoeide blik. Toch kan het zijn dat er nét iets meer nodig is om van die wallen af te komen. We zochten uit hoe een traangootbehandeling in z’n werk gaat.

Waar komen die wallen vandaan?

Als je permanent wallen of donkere kringen onder je ogen hebt, zelfs als je niet moe bent, dan ligt dit aan je traangoot. Dit is het geultje dat via je wang naar de binnenkant van je oog loopt. Bij de een is deze zichtbaarder dan bij de ander. Ook kan het toenemen naarmate je ouder wordt, omdat je huid volume verliest en dunner wordt. De huid onder je oog zakt dan meer in en creëert een diepere geul, waardoor het kan lijken alsof je permanent last hebt van wallen. Niet fijn, want daardoor zie je er sneller vermoeid uit.

Andere oorzaken

Niet alleen genetische aanleg of leeftijd spelen een rol in het ontstaan of zichtbaar zijn van wallen, maar ook andere factoren hebben hier invloed op. Zo kunnen wallen ook veroorzaakt worden door stress, roken, alcohol, pigmentvlekken, talg of een vitaminegebrek. Gezond leven kan daarom een heleboel oplossen. Zie je niet genoeg resultaat en baal je van je vermoeide blik? Dan kun je een traangootbehandeling overwegen.

Lees ook:

Déze 6 tips helpen echt bij donkere kringen of wallen onder je ogen

Traangootbehandeling

Bij een traangootbehandeling wordt het volume onder het oog teruggebracht, waardoor het geultje verdwijnt. Dit wordt gedaan door de huid op te vullen met een hyaluronzuurfiller. Dit is een soepele gel van lichaamseigen materiaal, die wordt ingebracht door middel van een holle naald net boven de wang. De filler wordt dan onderhuids aangebracht en verzacht de overgang van de huid onder het hoog naar de wang en het jukbeen.

Kosten, duur en pijn

Een traangootbehandeling duurt ongeveer vijftien tot twintig minuten, en het resultaat blijft gemiddeld twaalf tot veertien maanden zichtbaar. Een behandeling kost tussen de driehonderd en zeshonderd euro, dus dat is wel een flinke uitgave als je dat jaarlijks moet doen. En ook niet onbelangrijk: doet een traangootbehandeling pijn? Volgens verschillende behandelaars voel je alleen de eenmalige prik van de naald, maar het opvullen zelf niet. De meeste behandelaars maken ook gebruik van een verdovende crème, waardoor de pijn minimaal is. Dat is dan weer een opluchting.

Bron | Van Lennep Kliniek, Faceland and Clinic, Perfectlook.info

Beeld | Getty Images

null Beeld

Toch liever eerst de oplossingen zónder naald proberen? Margriet 16 staat vol tips voor een frisse, uitgeruste blik. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden