Margriet logo
Mascara aanbrengen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Korte wimpers? Met deze tips laat je je wimpers langer lijken volgens visagist Carmen Zomers

Heb je van jezelf korte wimpers? Dan ben je niet de enige, want helaas zijn we niet allemaal gezegend met lange en volle wimpers. Gelukkig bestaan er wel een aantal handige trucjes waardoor je je wimpers langer kunt laten lijken. Visagist, holistisch coach en auteur Carmen Zomers is gespecialiseerd in make-up voor 50+-vrouwen en legt het aan ons uit.

Je kunt natuurlijk altijd al korte wimpers hebben gehad, maar soms worden je wimpers ook korter als je ouder wordt. Carmen: “Hierdoor kan de huid minder vocht vasthouden en krijg je te maken met een veranderende hormoonhuishouding. Deze verandering heeft weer invloed op de wimpers, maar ook op je huid, haar en nagels.” Gelukkig kun je je wimpers met de volgende tips van Carmen een boost geven.

1. Mascara goed aanbrengen

Volgens Carmen is een zwarte mascara een goed begin om je wimpers langer te laten lijken, want hierdoor vallen ze meer op. Verder is de beweging bij het aanbrengen van mascara bepalend voor hoe je wimpers eruit zien. “Als je mascara opbrengt in een zigzagbeweging blijft de mascara beter hechten aan je wimpers en krijg je dus dikkere en langere wimpers.”

2. Wimperkruller

Naast een goede laag mascara kan een wimperkruller verschil maken. “Gebruik deze tang voordat je je mascara aanbrengt. Je vangt de wimpers in de tang en je zet vervolgens even druk. Breng daarna een goede laag mascara aan vanaf de aanzet van je wimpers tot de puntjes. Hierdoor druk je je wimpers nog wat extra omhoog.”

3. Losse wimperstukjes

Je kunt er ook voor kiezen om losse wimperstukjes tussen je eigen wimpers te plakken. Hoe ga je te werk? Carmen: “Breng eerst mascara aan, zodat je dat niet hoeft te doen nadat je de wimpertjes hebt aangebracht. Hierdoor blijven de wimperstukjes niet aan de mascararoller plakken. Pak vervolgens een wimpertje en doe een beetje lijm op het uiteinde. Zorg dat het wimperstukje omhoog krult en breng het stukje precies op de wimperrand aan. Voor het beste resultaat breng je ongeveer zes wimperstukjes aan vanaf de buitenhoek van de wimpers.”

4. Wimperserum

Bij het gebruiken van een wimperserum zul je volgens Carmen niet direct resultaat zien, maar geduld wordt beloond. Na enkele weken worden je wimpers langer, doordat er in het serum allerlei voedingsstoffen zitten die de haartjes gezonder en sterker maken. Carmen: “Ik heb korte wimpers en bij mij werken deze serums niet goed, maar bij anderen kan dat wel het geval zijn. Het verschilt per persoon.”
Wat voor voedingsstoffen zit er precies in deze serums?
“De meeste wimperserums bevatten eiwitfragmenten, vitamine B7, vitamine B5 en Vitamine E. Deze voedingsstoffen hydrateren en versterken de wimpers én ze stimuleren de groei van de wimpers.”

Over Carmen Zomers

Carmen Zomers heeft ook een boek geschreven: Ageless 50+ beautyguide. Deze 50+ beautyguide is voor alle vrouwen, omdat je mooi kunt zijn op elke leeftijd.

Carmen Zomers Beeld Eigen beeld
Beeld Eigen beeld
Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden