null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

In beeld: de échte schoonheid van alle leeftijden in vogelvlucht

Oké, er verschijnt hier en daar misschien een extra rimpeltje met de jaren. Maar dat betekent niet dat je er minder mooi op wordt. Integendeel. Elk jaar komt er zichtbaar een beetje levenservaring bij en dat is alleen maar prachtig. Waarom zouden we dat verstoppen? Pure schoonheid, dat willen we zien. Van alle leeftijden.

Helaas wordt in de reclamewereld nog veel gebruikgemaakt van Photoshop en andere bewerkingsprogramma’s om dit soort ‘imperfecties’ weg te poetsen. Want ja, zo worden rimpeltjes en andere oneffenheden die optreden met de jaren toch gezien. En als we blijven retoucheren, wordt dat beeld alleen maar versterkt.

Pure schoonheid

De Noorse Vitusapotek laat zien dat het ook anders kan, door vrouwen van alle leeftijden in beeld te brengen zonder ook maar íéts aan ze te doen. Dat heeft een indrukwekkend filmpje opgeleverd, waarin te zien is hoe iedere vrouw op haar eigen manier een jaartje ouder wordt. Pure schoonheid, dat is waar het om draait. “We willen iedereen laten zien, precies zoals ze zijn en retoucheren dan ook niets,” aldus de maker van de video.

Bron | paradijsvogelsmagazine.nl

Beeld | iStock, Vitusapotek Norge

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden