Húh: volgens TikTok gebruiken we onze haarborstel al heel lang verkeerd Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Húh: volgens TikTok gebruiken we onze haarborstel al heel lang verkeerd

Kom jij ook vaak met moeite door je haren heen als je ze wil borstelen? Dat hoeft niet te betekenen dat je enorme klitten hebt, want als we TikTok mogen geloven dan heeft dat te maken met dat je je haar verkeerd aan het borstelen bent. En dat heeft alles te maken met hoe je de haarborstel vasthoudt.

Je haren borstelen lijkt geen hogere wiskunde en toch blijken we het al jaren fout te doen.

We borstelen ons haar verkeerd

Blijf je vaak met je borstel in je haar hangen? Blijkbaar is de oplossing dan heel simpel. We borstelen ons haar namelijk al jarenlang verkeerd. Als je je borstel vastpakt, dan is de kans groot dat je ‘m horizontaal houdt en zo door je haren gaat. En dat is dus niet de bedoeling. Kijk maar eens naar de borstelharen, die staan vaak recht onder elkaar. Daarom glijdt je borstel een stuk beter door je lokken heen als je ‘m een kwartslag draait en de borstel dus verticaal vasthoudt. Hieronder zie je het voorbeeld:

Niet bovenaan beginnen

Dit is niet de enige borstelfout die vaak gemaakt wordt. Veel mensen beginnen met de borstel boven op hun hoofd en werken zo naar beneden. Maar dat kun je beter niet meer doen. Je zet in dit geval meer kracht om door je klitten heen te borstelen, waardoor je haar sneller kan afbreken. Daarom kun je voortaan het beste bij de puntjes beginnen om de klitten los te kammen en daarna pas naar boven werken. Hierdoor hoef je ook een stuk minder kracht te zetten om door je lokken heen te komen. Het is sowieso aan te raden om altijd voorzichtig en zachtjes je haren te borstelen, zodat er zo min mogelijk haren afbreken.

Lees ook: Was jij je haarborstel wel vaak genoeg?

Borstel je haar niet nat

Als laatste is het verleidelijk om meteen uit de douche de borstel door je vers gewassen haren te halen. Maar nat haar is zwaarder en breekt makkelijker af als je er meteen doorheen gaat. Laat je haar dus eerst opdrogen. Sterker nog: door je haar eerst grotendeels droog te föhnen en alvast met je vingers door je haren te gaan haal je er al een hoop klitten uit, waardoor je minder hoeft te borstelen.

Bron | AndC, TikTok, Dingen voor Vrouwen
Beeld | Getty Images

Maryse De BruijneGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden