null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Het dragen van déze kleding kan zorgen voor cellulite

Als je cellulite hebt, ben je zeker niet de enige; de meerderheid van de vrouwen heeft het namelijk. Toch kan het zijn dat je er niet blij mee bent en de putjes graag wil verbergen met kleding. Maar bepaalde kleding lijkt júist te zorgen voor cellulite.

Voorkom daarom het dragen van de volgende kleding die ervoor kan zorgen dat je sneller cellulite krijgt.

Hoe ontstaat cellulite?

Vaak wordt gezegd dat cellulite een gevolg is van een ongezonde levensstijl. Dat blijkt helemaal niet zo te zijn, want iedere vrouw - ongeacht hoe gezond ze eet - kan last hebben van cellulite. Cellulite is onderhuids vetweefsel dat drukt tegen je huid en zo putjes op je buik, billen en dijen veroorzaakt. Een ongezonde levensstijl heeft inderdaad invloed op cellulite, maar het zijn vooral je hormonen, erfelijke aanleg en je leeftijd die cellulite veroorzaken. Ook kan het dragen van bepaalde kleding ervoor zorgen dat je sneller cellulite krijgt. Gelukkig kun je hier iets aan doen.

Strakke jeans

Een strakke broek rondom je dijbenen kan de doorbloeding verlagen, wat niet goed is voor je huid. Door het dragen van strakke kleding wordt de kans op cellulite daarom groter. Ook is het van belang wat voor soort onderbroek je draagt. Misschien draag je een onderbroek die strak om je heupen en billen zit. Als dat zo is kun je beter van ondergoed veranderen.

Lees ook:

Fitness voor de huid: dít is wat je wilt weten over bindweefselmassage

90 procent

Eerder zeiden we al dat je niet de enige bent die last heeft van cellulite. 90 procent van de vrouwen tegenover slechts 10 procent van de mannen heeft last van cellulite. Helaas hebben we niet altijd invloed op wat we eraan kunnen doen. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, gezond te eten en het te accepteren. Waar je wel iets aan kunt doen is geen kleding te dragen die knelt rondom je bovenbenen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Familytoday.com

Beeld | Getty Images

Tanja van KempenGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden