plakband tegen rimpels  Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Helpt plakband op je voorhoofd tegen rimpels? Zó zit dat

Het is niet de eerste keer dat er een bijzondere beautyhack op TikTok voorbijkomt, maar de laatste tijd plakken mensen massaal plakband op hun voorhoofd tegen rimpels. Daarmee rijst natuurlijk de vraag: kun je met plakband echt voorhoofdrimpels laten verdwijnen of is dat pure onzin?

Of kan dat stukje plakband op je voorhoofd zelfs kwaad?

Plakband op je voorhoofd tegen rimpels

Als we gebruikers op TikTok moeten geloven, dan zou een simpel stukje plakband op je voorhoofd dé oplossing moeten zijn tegen rimpels. In verschillende video’s is te zien hoe mensen een stukje tape op hun voorhoofd en naast hun ogen plakken, waarmee ze hun huid strak trekken. Hier zou je vervolgens mee moeten gaan slapen, waardoor je rimpels de volgende dag een stuk minder zichtbaar zouden zijn. Dat klinkt haast te mooi en simpel om waar te zijn, maar meerdere TikTok-gebruikers zien toch echt een stuk gladder resultaat.

Niet zonder gevaar

Het lijkt er dus op dat met een simpel stukje plakband je dure antirimpelcrème dus wel in de prullenbak kan. Hoewel het inderdaad kan dat je door een stukje tape op je voorhoofd wakker wordt met een gladdere huid, is het toch niet aan te raden om deze hack zelf uit te proberen. Allereerst kun je je huid beschadigen als je de verkeerde tape gebruikt. Als je bijvoorbeeld schildertape gebruikt, kun je hierdoor onzuiverheden en irritaties aan je huid krijgen. En in sommige gevallen kunnen er zelfs bacteriële infecties en littekens ontstaan, als je het plakband bijvoorbeeld niet voorzichtig genoeg los maakt. Dat wil je natuurlijk ook niet.

Meer kans op rimpels

En ondanks dat je misschien na een nachtje slapen een strakkere huid ziet, heeft plakband op je voorhoofd plakken tegen rimpels op de lange termijn juist het omgekeerde effect. Het zou huidveroudering juist versnellen, omdat je spieren harder moeten werken wanneer je ze strak afplakt. Daardoor zou je juist sneller nieuwe rimpels krijgen. Het korte termijn effect mag er dus misschien wel wezen, maar echt een aanrader om het zelf uit te proberen als je rimpels wil verminderen is het niet.

Bron | Grazia, TikTok

Maryse De BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden