null Beeld

Gelnagellak? Vijf tips om je nagels mooi en gezond te houden

Prachtige gekleurde en glanzende nagels die een paar weken mooi blijven: het kan met gelnagellak. Vijf tips om er langer van te genieten en je nagels gezond te houden.

Gelnagellak: zo werkt het

Gelnagellak is een uitkomst voor wie langer wil genieten van mooie nagels. Waar andere nagellak soms al na een dag gaat bladderen, blijft gelnagellak wel twee à drie weken mooi, afhankelijk van hoe snel de nagels groeien en het soort lak die je (of je salon) gebruikt. Om je nagels mooi en sterk te houden, kun je het volgende doen:

1. Een goede voorbereiding…

…is het halve werk. Breng de avond voordat je een afspraak hebt bij de salon of zelf aan de slag gaat met een gelmanicure, een ruime hoeveelheid olie aan op je vingertoppen en nagels. Gebruik een speciale nagelolie of olijf- of arganolie en vergeet vooral je nagelriemen niet goed in te smeren.

2. Houd je nagels kort en vijl ze rond

Gelnagellak blijft een paar weken zitten en in de tussentijd groeien je nagels. Lange puntige nagels zijn meestal gevoeliger voor breken of scheuren dan korte, afgeronde nagels. Daarbij wordt bij sommige behandelingen het topje van de nagel als het ware 'verzegeld' door de lak. Daardoor zijn ze beter bestand tegen botsen en ontstaan er niet snel scheurtjes in. Maar daardoor kun je ze soms ook minder goed bijvijlen. Zorg dus dat je van tevoren niet al te lange nagels hebt met afgeronde hoeken.

3. Blijf je nagels verzorgen

Ben je inmiddels voorzien van een mooie manicure? Smeer dan je nagelriemen elke dag in met een druppeltje olie of een verzorgende créme. Dat houdt ze in conditie.

4. Houd je handen niet langdurig in water

Even een afwasje doen kan geen kwaad, maar voorkom dat je mooie nagels met gelnagellak langer in het water blijven. De nagellak kan namelijk loslaten door vocht. Trek dus liever handschoenen aan wanneer je de vaat doet.

5. Als je nagellak loslaat

Zie je dat de nagellak begint los te laten? Dan is het tijd om de lak te verwijderen. Ga naar de salon of gebruik een thuiskit voor het verwijderen van de gellak. Weersta de verleiding de lak er zelf af te trekken, soms kan het gebeuren dat je een gedeelte van je nagel meetrekt.

O, geen type voor gelnagelak en behandelingen in de salon? Met deze nagellak voorzie je je nagels thuis van een stevig laklaagje:

Bron | PureWow

Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden