Margriet logo
null Beeld

Een natuurlijke facelift? Breng je blush dan hier aan

Blush gebruiken we meestal als trucje om een gezonde blos op onze wangen te creëren. Toch kun je er nog meer mee doen, en dat is jezelf een natuurlijk facelift geven. Daarvoor breng je blush niet op de appeltjes van je wangen maar op déze plek aan. 

Wat een klein beetje make-up al niet kan doen.

Blush aanbrengen? Focus op deze plek

In plaats van door lichtjes te glimlachen zodat de ronding, ook wel appeltjes van je wangen, goed naar voren komen, kun je blush beter hoger aanbrengen op je jukbeenderen. Eigenlijk op de plek waar je normaal een highlighter aan zou brengen. Voel met je vingers vanaf de plek waar de bovenkant van je oor aan je gezicht vast zit, waar je jukbeen op zijn hoogste punt zit. Dit is de plek waar je je blush voortaan wil aanbrengen. Dit zorgt er namelijk voor dat je gezicht optisch wordt gelift. Dat komt omdat je de hoogte van je jukbeenderen hiermee accentueert, waardoor het lijkt alsof ook je wangen iets hoger liggen. Hierdoor lijkt je gezicht strakker.

Experimenteer in de spiegel

Breng de blush vervolgens steeds verder naar beneden tot ongeveer het midden van je wang aan. Gebruik niet te veel blush en maak lichte bewegingen, want je wil natuurlijk niet dat je hele wangen uiteindelijk knalroze eindigen. Focus het pigment vooral op het hoogte punt van je jukbeen, en vervaag het naar onder, voor een natuurlijk effect. Daarnaast is elk gezicht natuurlijk anders, dus probeer eerst een keertje in de spiegel met deze techniek te experimenteren om te kijken hoe dit het beste voor jouw gezichtsvorm werkt. Zeker als je niet zulke ronde appelwangetjes hebt, zal blush midden op je wang aanbrengen weinig uithalen. Hierdoor kan het er zelfs uit zien alsof je gezicht iets meer hangt. Deze lift-techniek is daarom perfect voor als je wat plattere wangen hebt.

Lees ook: Dit is dé make-uptruc om fijne lijntjes rond je ogen te camoufleren

Nog meer lift-effect

Naast je blush is ook een highlighter ideaal om je gezicht iets meer te liften. Dat doe je door dit ook op het hoogste punt van je jukbeenderen aan te brengen, maar ook op je neusbrug, onder je wenkbrauwen, op het randje van je bovenlip en aan de binnenkant van je ogen. Dit geeft je een gezonde en jeugdige gloed en het accentueert je botstructuur. Hierdoor kun je alles optisch net iets strakker trekken. Zo scheelt een beetje make-up op de juiste plekken je toch mooi een dure ingreep.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | PureWow,

Beeld | iStock

Margriet 36 ligt in de winkel! Met daarin de uitslag van de grote Margriet-seksenquête (en smeuïge bekentenissen), een interview met Simone van der Vlugt en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden