null Beeld

Droge huid? Reinig het dan alleen op dít moment van de dag

Heb

jij een droge huid? En merk je dat je huid in deze koude wintermaanden alleen

maar nóg droger en gevoeliger wordt? Dan kan het geen kwaad om een belangrijke

stap in je huidverzorgingsroutine voortaan over te slaan.

Wij lazen namelijk op de website van Dr. Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie, dat het helemaal niet nodig is om je gezicht twee keer per dag te reinigen als je een droge huid hebt. En dat is niet zonder een reden…

Huidbarrière heel houden

Volgens Ultee is het reinigen van je gezicht een essentiële stap in je huidverzorgingsroutine. Helemaal stoppen met het reinigen van je gezicht is dus geen optie, maar het iets minder vaak doen zou zomaar je huid wat mooier kunnen maken. Als je je huid namelijk te vaak reinigt, maak je de barrièrefunctie van je huid stuk en verwijder je ook allerlei bacteriën die je huid juist gezond houden. Als je merkt dat je huid erg droog en gevoelig is, kan het dus geen kwaad om het reinigen in de ochtend voortaan over te slaan en te kijken hoe je huid daarop reageert.

Lees ook:

Last van een droge huid? Misschien is de beautytrend slugging dan wel iets voor jou

Reinigingsroutine voor droge huid

De expert adviseert mensen met een droge huid om hun huid zo min mogelijk te reinigen. Volgens haar kunnen mensen met dit huidtype het best alleen ’s avonds hun huid reinigen met een milde reiniger die niet te veel schuimt en die je kunt afspoelen met water. Vooral melkachtige producten waaraan olie is toegevoegd, zouden heel geschikt zijn voor een droge huid. Nu denk je misschien dat het niet heel hygiënisch is om je gezicht ’s ochtends helemaal niet te wassen, maar je mag het wel degelijk wassen, alleen niet met een reinigingsproduct. Spoel je gezicht dus ’s ochtend alleen af met wat water en gebruik dan ’s avonds een mild reinigingsproduct.

null Beeld

Wil jij graag meer weten over huidverzorging in de winter? In de nieuwe Margriet 06 vind je daar alles over. Je kunt het nummer hier los bestellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | dr-jetskeultee.nl

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden