null Beeld

Door deze blush-techniek oogt je gezicht veel slanker

Door blush aan je make-uproutine toe te voegen, krijg je een veel frissere kleur op je gezicht. En met de juiste blushtechniek lijkt je gezicht ook nog eens veel slanker. Win-win!

Een blushtechniek voor elke gezichtsvorm.

Welke kleur blush heb ik nodig?

Voor we met allemaal kwasten en poeders in de weer gaan, is het van belang dat je de juiste kleur op je wangen veegt. Een verkeerde kleur kan je namelijk veel ouder laten lijken. Let er dus goed op wat voor soort kleur jij nodig hebt. Hier kom je makkelijk achter wanneer je voor de spiegel gaat staan en in je wangen knijpt. De blos die je op je wangen krijgt moet matchen met de kleur blush die jij gaat opsmeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je er jeugdiger uitziet en de blush in je voordeel werkt.

Aansluitend op je huidskleur

Twijfel je nog steeds, let dan op je huidskleur. Bij een lichte kleur kun je het beste kiezen voor een kleur die niet te krachtig is, zoals lichtroze. Voor een licht-medium huidskleur kun je kiezen voor een blush met een roze en lichtoranje kleur voor een mooie glans. Voor de vrouwen met een gouden of olijfkleurige ondertoon, kunnen de wat opvallendere blushkleuren zoals roze of paars mooi zijn. Wie een donkere huidskleur heeft, kan het beste kiezen voor een abrikoos-achtige kleur, waardoor de donkere huid er nog meer van gaat stralen.

Een blush-techniek voor iedere gezichtsvorm

Het aanbrengen van de blush kun je het beste doen met een speciale blushkwast. Deze hebben vaak kortere haren dan een normale poederkwast. Hiermee kun je de blush heel eenvoudig op je huid blenden. Je wilt immers geen strepen. Doordat je make-up staat of valt met de juiste producten, is het verstandig om je te laten adviseren in een winkel.

Doordat er verschillende gezichtsvormen bestaan, zijn er ook verschillende manieren om het gezicht slanker te doen lijken. Wij noemen de verschillende technieken hieronder:

Hartvormig gezicht

Heb jij een langwerpig gezicht met opvallende jukbeenderen en een smalle kin? Wanneer jij een hartvormig gezicht hebt, kun je het beste de blush in een c-vorm aanbrengen. Hiermee begin je bij de bovenkant van je jukbeenderen en trek je hem verder tot op de appeltjes van je wangen. Door de jukbeenderen te benadrukken, vallen ze goed op en oogt je gezicht slanker.

Rond gezicht

Voor iedereen met een rond gezicht is het heel eenvoudig om je gezicht smaller te laten lijken. De beste truc is om in de spiegel te kijken, te glimlachen en het product aan te brengen op de appeltjes van je wangen, waarbij je omhoog werkt richting je slaap. Om de wangen meer te benadrukken, kun je nog werken met een highligher of een andere kleur blush.

Ovaal gezicht

Heb je een langwerpig gezicht met opvallende wangen, een smallere kin en een smal voorhoofd? Een ovaal gezicht benadruk je het beste door blush aan te brengen op de prominente wangen, waarbij je met rustige vegen omhoog gaat richting de oorlel en slaap. Voeg als laatste nog een beetje blush toe boven de slaap waardoor je gezicht de juiste balans krijgt.

Vierkant gezicht

Heb je een recht gezicht met een platte kaaklijn, dan heb je een vierkante gezichtsvorm. Daarbij is het belangrijk dat je alle jukbeenderen raakt; van de hoek van de wenkbrauw tot de haarlijn. Veeg met zachte bewegingen van beneden naar boven, te beginnen bij de appeltjes van je wangen.

Langwerpig gezicht

Zijn jouw voorhoofd, wangen en kaaklijn van dezelfde wijdte? Dan heb je een langwerpig gezicht. De truc voor een langwerpig gezicht is om op de appeltjes van je wangen blush aan te brengen, waarbij je het opvallendste deel van je wangen meepakt. Blend dit richting de neus en de slaap. Maak het compleet door ook blush aan te brengen boven de wenkbrauwen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goodhousekeeping

Beeld | iStock

Jaimy Boer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden