Dít is waarom je wenkbrauwen nooit dezelfde vorm lijken te hebben Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít is waarom je wenkbrauwen nooit precies dezelfde vorm hebben

Een symmetrisch gezicht à la de supermodellen van deze wereld is voor weinig mensen weggelegd. Dat betekent ook dat veel wenkbrauwen ongelijk zijn. De oorzaak daarvan? Die is eigenlijk heel logisch.

Een wenkbrauwexpert legt het uit.

Waarom je wenkbrauwen vaak ongelijk zijn

They’re sisters, not twins”. Het is een veelgehoorde uitspraak over wenkbrauwen, die niets dan de waarheid spreekt. Bijna niemand heeft namelijk volledig symmetrische wenkbrauwen. Hoewel het verschil bij de een aanzienlijk groter is dan bij de ander, zul je altijd variatie blijven zien. Het is dan verleidelijk om te blijven plukken met een pincet, totdat je wenkbrauwen wél die symmetrie die je zo graag wilt tonen. Maar dit wordt afgeraden: hoeveel haartjes je ook weghaalt, het heeft met een andere (heel logische) oorzaak te maken..

Spieren in het gezicht

..namelijk met de spieren onder je wenkbrauwen! De spieren in je gezicht lopen niet symmetrisch, en daardoor bewegen je wenkbrauwen aan beide kanten van je gezicht op een andere manier. Hierdoor kun je een ‘favoriete’ wenkbrauw hebben, die bijvoorbeeld minder ver omhoog schiet tijdens het praten of lachen. Hoewel je met die spierstructuur geboren bent, kan het naarmate je ouder wordt nog meer opvallen. Expert en oprichter van The Brow Gal, Tonya Crooks, legt op haar Instagram-account uit dat verschillende factoren meespelen. Zo maakt het uit op welke kant van je gezicht je meestal slaapt: dit heeft invloed op de spieren in je gezicht, waardoor de vorm van je wenkbrauwen weer wordt benadrukt.

Favoriete wenkbrauw

Wie regelmatig met een pincet aan de slag gaat, weet wat het is om een ‘favoriete’ wenkbrauw te hebben. Je kunt blijven plukken tot je een ons weegt, maar door die spierstructuur zullen de haartjes boven je ogen er altijd anders blijven uitzien. Het heeft vooral met de sterkte van je spieren te maken: hoe sterker de spieren aan die kant van je gezicht, hoe hoger je wenkbrauw loopt. En dát is blijkbaar precies wat we willen bereiken, want volgens beautyexperts is de ‘hoge’ wenkbrauw iedereens favoriet.

Bron | Marie Claire, Essential Beauty

Leonie CollombonGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden