null Beeld

Dít is waarom een mondkapje niet fijn is voor je lippen

Dat mondkapjes niet zo goed zijn voor je huid, weten we inmiddels wel. Maar wist je dat mondkapjes ook helemaal niet zo fijn zijn voor je lippen? Sterker nog: net als ‘mascné’ bestaat er ook zoiets als een ‘masklip’.

Maar wat is een ‘masklip’ nu precies? Lees hier alles over het effect van een mondkapje op je lippen.

Dít kan een mondkapje met je lippen doen

Als je maar een paar keer per week eventjes een mondkapje op doet tijdens het boodschappen doen, dan zal je niet zo snel last krijgen van een masklip. Wanneer je regelmatig langere tijd met een mondkapje rondloopt, dan is het niet zo gek dat je op een gegeven moment niet alleen last van je huid, maar ook van je lippen krijgt. Sinds mondkapjes verplicht zijn in openbare ruimtes, zien doktoren een stijging van mensen met klachten over extreem droge of zelfs gescheurde lippen. En dat is niet zo heel gek, want als je een mondkapje draagt dan houd je de hele tijd warme lucht rond je mond, waardoor bacteriën hun gang kunnen gaan. Hierdoor kunnen ook schimmelinfecties of koortslippen ontstaan.

Lees ook: Dít zeggen je lippen over je gezondheid

Dit kun je er aan doen

Maar gelukkig kun je het effect dat een mondkapje op je lippen heeft sterk verminderen. Draag bijvoorbeeld geen mondkapjes die gemaakt zijn van harde materialen. Ga liever voor zacht katoen of zijde. Drink daarnaast genoeg water, want dit helpt bij het tegengaan van een koortslip. Of slik L-lysine tabletten, deze helpen namelijk ook bij het voorkomen van een koortslip. En probeer je lippen regelmatig te scrubben. Als je droge lippen hebt gaan de dode huidcellen zich namelijk opstapelen, waardoor je harde velletjes krijgt. Door te scrubben voorkom je deze vervelende velletjes. Vet je lippen na het scrubben goed in (bijvoorbeeld voor het slapengaan) en je kunt er weer tegenaan!

Bron | Beautify

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden