null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze fout maakt bijna iedereen bij het epileren van wenkbrauwen

Zodra er dikke, donkere haartjes onder de boogjes boven je ogen verschijnen, weet je dat het tijd is je wenkbrauwen weer onder handen te nemen. Een klusje waar de meeste vrouwen wel raad mee weten, maar blijkbaar tóch altijd de mist mee ingaan.

Om de haartjes extra goed te zien, pakken de meesten van ons er een vergrotende spiegel bij als we onze wenkbrauwen gaan epileren. Dat is meteen al een van de grootste fouten die je kunt maken. Sta jij voor een normale spiegel, maar druk je zowat je neus ertegenaan? Ook dat kun je beter niet doen.

Ingegroeide haren

Waarom je beter een gewone spiegel kunt gebruiken én de nodige afstand moet nemen? Als je je wenkbrauwen van te dichtbij bekijkt, is de kans groot dat je haartjes weghaalt die nog niet 'rijp' zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je eindeloos aan het pielen bent om een dunne haar eruit te halen. En dat leidt vaak weer tot ontstekinkjes en ingegroeide haren. Ook heb je minder goed zicht op de vorm van je wenkbrauwen, waardoor de kans op ongelijke boogjes groter is.

Afstand nemen

Het is het verstandigst om een stap naar achter te zetten en je spiegelbeeld van een afstandje te bekijken. Zo kun je het best zien welk deel van de wenkbrauwen je onder handen moet nemen. Ga subtiel te werk en trek alleen de haren eruit die gemakkelijk loslaten. Moet je meerdere keren plukken en dreig je de huid te irriteren? Dan kun je beter nog even wachten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | womenshealthmag.com

Beeld | iStock

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden