null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze eyeliner-truc is briljant voor als je hangende oogleden hebt

Eyeliner laat je ogen nog meer spreken, maar kan een crime zijn om mooi aan te brengen - zeker als je hangende oogleden hebt. Vergeet dan de cat eye. Je kunt beter eens de puppy eye-techniek proberen.

Een make-uptip die TikTok én YouTube momenteel verovert.

Eyeliner voor hangende oogleden

Onder de hashtag #puppyeyeliner barst het momenteel van de video's waarin mensen met verschillende oogvormen de eyeliner-truc uitproberen. Stuk voor stuk ziet het er beeldig uit, want met een beetje stabiele hand is het redelijk makkelijk goed te doen én geeft het zichtbaar beter resultaat. Zeker bij mensen die iets overhangende oogleden hebben, waardoor de cat-eyeliner zo goed als wegvalt.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de resultaten in onderstaande video's. Waarom het precies vergeleken wordt met puppy-ogen? Waarschijnlijk vooral omdat het een leuk tegenovergestelde is van cat eye.

Zo breng je de puppyliner aan

In bovenstaande video's wordt het haarfijn voorgedaan, maar ook nog even uitgeschreven:

  1. Breng de eyeliner op je bovenste wimperrand aan en trek het lijntje vanaf je buitenste ooghoek door naar beneden (en dus niet naar boven, zoals je bij een cateye).
  2. Trek vanaf de buitenkant van de onderste wimperrand een lijntje naar het puntje van het bovenste lijntje. Je tekent als het ware een driehoekje, dat je ook weer opvult met eyeliner.
  3. Voor extra nadruk kun je ook je onderste wimperrand nog wat aanzetten met eyeliner of een beetje oogschaduw.

Meer make-uptips ontdekken?

Bron | TikTok, YouTube

Beeld | Getty Images

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden