null Beeld

Déze beautybehandelingen kun je beter niet thuis uitproberen

Nu

we voorlopig niet naar de schoonheidsspecialist kunnen gaan, is het heel verleidelijk

om zelf thuis aan de slag te gaan. Toch zijn er bepaalde beautybehandelingen

die je beter aan een expert kunt overlaten.

De volgende beautybehandelingen kun je beter niet thuis uitproberen.

Een chemische peeling

Volgens dermatoloog Debra Jaliman is een chemische peeling iets wat je absoluut niet thuis moet doen. Tijdens zo’n peeling wordt namelijk de bovenste huidlaag verwijderd: “Sommige chemische peelings zijn veilig en hebben slechts een lage concentratie aan zuren, maar veel mensen gaan online en kopen peelings die veel te sterk zijn. Vervolgens denken ze dat ze aan de hand van een YouTube-video zelf aan de slag kunnen gaan. Ik waarschuw iedereen om dit niet te doen, want je loopt het risico om je huid te verbranden.”

Lees ook: 6 manieren waarop je ijsklontjes kunt verwerken in je beautyroutine

Uitknijpen van mee-eters of onderhuidse ontstekingen

Hoe verleidelijk het ook is om zelf je mee-eters of onderhuidse ontstekingen uit te knijpen, kun je ook dit beter aan de experts overlaten. “Het uitknijpen van puistjes en pukkels is hartstikke populair geworden door allerlei tv-shows,” zo legt dermatoloog Dr. Zain Husain uit. “Je moet echter heel voorzichtig zijn bij het uitvoeren van dit soort handelingen, omdat het kan leiden tot meer ontstekingen -en zelfs een infectie- als je het niet goed doet. In sommige gevallen kan het zelfs tot littekens leiden.”

Microneedling

Microneelding is een behandeling waarbij er kleine gaatjes worden gemaakt in de huid. Hierdoor wordt je huidstructuur fijner, je poriën kleiner en vallen lijntjes en littekens minder op. Daarnaast wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Klinkt niet verkeerd toch? Toch kun je ook deze behandeling volgens Dermatoloog Husain beter niet zelf thuis doen. “Microneedling apparaten voor in huis kunnen littekens of hyperpigmentatie veroorzaken. Tijdens het gebruik van zo’n apparaat kan er makkelijk iets misgaan. Ik raad dan ook aan om dit door een medische professional te laten doen. Hen apparaten zijn veel nauwkeuriger en leveren betere resultaten dan wanneer je zelf aan de slag gaat.”

Dermaplaning

Bij dermaplaning wordt er met een heel fijn scheermesje dode huid én haartjes van je gezicht verwijderd. Veel mensen kiezen ervoor om dit zelf thuis te doen, maar toch kun je ook deze behandeling beter aan een expert overlaten, vindt dermatoloog Husain: “Deze techniek vereist bepaalde vaardigheden én ervaring om oppervlakkige snijwondjes en hyperpigmentatie te voorkomen. Ga voor deze behandeling naar een professional voor optimale resultaten en een lager risico op oppervlakkige schaafwondjes.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Byrdie

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 20 ligt in de winkels, met alles over (in je eentje) bewegen met de mooiste fiets- én wandelroutes in Nederland. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden