null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deodorant op komst speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking

Deodorant onder je oksel rollen of sprayen: het lijkt zo makkelijk, maar voor mensen met een lichamelijke beperking is dat het soms allesbehalve. Daarom komt er nu een speciale deodorant op de markt.

Het is de eerste deodorant die is ontworpen voor mensen met een lichamelijke beperking.

Inclusieve deodorant

De dop van je deodorant halen, de roller over je oksel strijken of op het flesje drukken om te sprayen: handelingen waar jij misschien niet eens bij nadenkt, maar die voor mensen met een bepaalde lichamelijke beperking knap lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan iemand wiens arm is geamputeerd of slecht zicht heeft. Precies voor hen werkt beauty- en levensmiddelenconcert Unilever aan een speciale deodorant.

De deodorant is van het Amerikaanse merk Degree, dat we in Nederland kennen als Rexona. Voor de Rexona Inclusive, zoals de makers de aangepaste deodorant noemen, werkten ze samen met mensen met een lichamelijke beperking, ergotherapeuten, maatschappelijke organisaties en ontwerpers. En daar is nu een design met handige details uit gekomen.

Van een magnetische sluiting tot een label in braille

Denk bijvoorbeeld aan een haak waar de deo mee opgehangen kan worden. Ook de speciale grepen aan de zijkant en de magnetische sluiting van de dop moet het gebruik een stuk makkelijker maken. Bovendien bevat het een grotere roller, zodat er in een keer een groter huidoppervlak mee geraakt wordt. De gebruiksaanwijzing en ingrediënten op het label staan in braille. Hoe het gebruik in z'n werk gaat? Dat zie je in deze video:

Inspireren

"Als een merk dat iedereen wil inspireren om meer te bewegen, gelooft Rexona dat niemand mag worden tegengehouden om te bewegen en zweten", vertelt Kathryn Swallow, vicepresident van Rexona. Wereldwijd leven miljoenen mensen met lichamelijke beperkingen. "Maar bij het maken van producten wordt aan deze gemeenschap niet altijd gedacht. We hopen met Rexona Inclusive de rest van de industrie te inspireren om te zorgen dat mensen met beperkingen een evenwaardig speelveld krijgen."

Lees ook:

Met deze truc blijft jouw deodorant wél 24 uur zitten

Mensen met lichamelijke beperking mogen deodorant testen

Op dit moment is er een eerste prototype van de deodorant, zoals je 'm in bovenstaande video ziet. Nu mogen 200 consumenten met verschillende lichamelijke beperkingen de deodorant gaan testen. En met hun feedback verbeteren de makers het product weer, voordat het daadwerkelijk op de markt komt.

Bron | Unilever

Beeld | Getty Images

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden