null Beeld

De beste beautytips voor brildragers

Opmaken is voor sommige brildragers een lastig klusje. Niet alleen het aanbrengen van de make-up, maar ook de keuze van de kleuren die je gebruikt. De sterkte in de brillenglazen kan het effect van de make-up namelijk versterken of juist doen verdwijnen. Daarom: bruikbare make-uptips voor brildragers.  

Focus op de ogen

Opmaken is voor brildraagsters elke dag weer een lastig klusje. Om te beginnen is daar de hindernis van het aanbrengen: mét bril is geen optie (die zit alleen maar in de weg), zónder eigenlijk ook niet (want je hebt die bril natuurlijk niet voor niets). Wat kan helpen als je verziend bent en dingen van dichtbij wazig ziet, is een speciale vergrotende opmaakspiegel. Ze zijn er zelfs met ingebouwde verlichting. En bij bijziendheid is een make-upbril een uitkomst. De glazen hiervan - op sterkte - zijn apart van elkaar weg te klappen, zodat je eerst het ene en daarna het andere oog kunt opmaken. Bijna elke opticien verkoopt ze.

Ver- en bijziend?

Het komt weleens voor, één oog in de min en het andere in de plus. Dat hoeft tijdens het opmaken geen probleem te zijn. Houd bij beide ogen rekening met onderstaande make-uptips, en doe het met de kleur en hoeveelheid make-up rustig aan, zodat de verschillen minimaal zijn en niet opvallen. Check tijdens het opmaken af en toe van een afstand - en met bril op - het resultaat . Zo kan het bijna niet verkeerd gaan. Toch uitgeschoten? Met een wattenstaafje kan een kleur gemakkelijk worden vervaagd of een foutje worden weggepoetst.

Tips voor bijzienden (minglazen)

Achter brillenglazen met een minsterkte lijken ogen kleiner, wat ervoor kan zorgen dat je ouder lijkt. Ogen optisch groter maken doe je zo:

1. Oogschaduw in lichte, glanzende kleuren halen het oog naar voren, waardoor het groter lijkt. Echt wit flatteert niemand, maar lila, perzik, zilvergrijs, goud en lichtgroen staan bijvoorbeeld wel weer mooi. De kleur afstemmen op je montuur mag, maar hoeft absoluut niet.

2. Geef de ogen meer uitdrukking met een kohlpotlood waarvan de structuur zacht is. Trek met de ene hand de huid voorzichtig strak, en teken zo dicht mogelijk langs de bovenste wimperrand een lijn die je vervolgens met een vinger of penseeltje vervaagt.

3. Dé manier om ogen wagenwijd open te laten gaan, is de wimpers te krullen met een wimperkrultang en de krul meteen daarna te fixeren met een paar lagen mascara. Tip ook de onderste wimpers even aan met mascara.

Trucs voor verzienden (plusglazen)

Bij verziendheid vergroot een bril de ogen juist. Dat is voor sommige misschien een fijne bijkomstigheid, maar make-upmissers vallen daardoor ook meer op. Met deze tips hoeft het zover niet te komen.

1. Plusglazen zijn het beste excuus voor een stel smokey eyes. Matte, donkere tinten oogschaduw laten ogen namelijk kleiner lijken. Dat geldt trouwens ook als je het liever wat subtieler houdt.

2. Eyeliner is de oogverkleiner bij uitstek. Plaats tegen de bovenste wimperrand en laat de lijn iets omhoog uitlopen.

3. Neem liever een verlengende mascara in plaats van een mascara die meer volume belooft. Het risico op klontjes is daarmee kleiner - wel zo fijn als alles wordt uitvergroot.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden